Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Ο Καζαμίας του 2023

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα δημοσιεύουμε τις προβλέψεις μας για τον χρόνο που έρχεται. 
Αν αυτές δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα δεν φταίμε εμείς. Η πραγματικότητα φταίει.
Ιανουάριος
Συναγερμός στην κυβέρνηση με τον διορισμό της Τσαπανίδου ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να ορίσει εκπρόσωπο την Σία Κοσιώνη για να διατηρηθεί η σύγκρουση του δικομματισμού: Ξανθιά εναντίον μελαχρινής!
Οργιάζουν οι φήμες για εκλογές στις αρχές Απριλίου. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Τήνο προκειμένου να ζητήσει φώτιση, αφού δεν του βγήκε το βουνό.
Σε αντίπραξη ο Τσίπρας επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Μένει ξανά μόνος στο... Ιερό με την εικόνα «Άξιον Εστί». Σε μέθεξη ιερότητας παρακαλεί την Παναγιά να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Ακούει μια φωνή από το υπερπέραν να του απαντάει «Είπαμε κάνω θαύματα, αλλά όχι κι έτσι».
Ο Κουτσούμπας καταγγέλλει τα χάλια των αστών πολιτικών. Επιβεβαιώνουν και οι δυο ότι η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού.

Φεβρουάριος

Ξαναοργιάζουν οι φήμες για εκλογές μετά το Πάσχα, αφού ούτε η Τήνος βοήθησε τον Μητσοτάκη (έχει και Αυτή τα όριά της).
Στις 26 έχει Αποκριές. Ο Άδωνις αναγγέλλει το καλάθι της Αποκριάς. Άφησε απέξω τη λαγάνα για να μην πληγεί η συμπαθής τάξη των αρτοποιών.
Ο Βαρουφάκης ντυμένος Τσε Γκεβάρα κυκλοφορεί και ανεμίζει Ious που θα μας έδινε να έχουμε να τρώμε.
Μπερδεμένος ο Βελόπουλος. Θέλει να καταγγείλει τις αποκριές ως γιορτές της ειδωλολατρίας, αλλά μαθαίνει ότι αυτές είναι βακχική παράδοση των αρχαίων ημών προγόνων. Ακόμα μπερδεμένος είναι.
Στην συνάντηση που είχε ο Τσίπρας με τον Λούλα στη Βραζιλία συμφωνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει αντιπροσωπεία στο καρναβάλι του Ρίο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι αποδεικνύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευρωπαϊκό κόμμα. Η ΝΔ θα στείλει αντιπροσωπεία στο καρναβάλι της Βενετίας.

Μάρτιος


Ανακοινώνονται επίσημα οι εκλογές για την Κυριακή του Πάσχα, με την ελπίδα ότι δεν θα πάει κανείς να ψηφίσει, και ο Μητσοτάκης θα βρει δικαιολογία να τις αναβάλει για την επόμενη τετραετία. Άλλωστε είναι η Κυριακή που ξεκινά τα μπάνια του Σαββατοκύριακου.
Ο Ανδρουλάκης δηλώνει σίγουρος ότι με την Ανάσταση έρχεται και η ανάσταση του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα περιμένει.
Ο Βελόπουλος Μεγάλη Εβδομάδα, πουλάει κηραλοιφές έξω από τις εκκλησίες. Είναι από αυτές που χρησιμοποιούσε ο Χριστός - με συνταγή που βρήκε στις επιστολές του.
Ο Κουτσούμπας αποστρέφεται τη μεγάλη Εβδομάδα. Δεν είναι ο Χριστός βασανισμένος, είναι ο λαός λέει, και ξεκινάει περιοδεία τον Γράμμο.

Απρίλιος


Εκλογές γίνονται αλλά δεν σχηματίζεται κυβέρνηση. Ο μήνας περνά με τις διαδοχικές εντολές σχηματισμού που αποβαίνουν άκαρπες.
Η Νατάσσα Μποφίλιου σε έκτακτη συναυλία κηρύσσει από μικροφώνου το αναρχικό σύνθημα «Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση θα ήταν απαγορευμένες», και καλεί το κοινό της να ανεβούν στο βουνό ν’ αρχίσουν το αντάρτικο.
Ο Βαξεβάνης τηλεφωνεί στον αρχηγό Φλώρο και στον Κωστή Χατζηδάκη και τους ζητά το email τους για να τους αποστείλει απομαγνητοφωνημένες τις συνομιλίες τους. Ο Βαρουφάκης είναι ράκος. Κανένας δεν τον πήρε σοβαρά ώστε να τον παρακολουθήσει.

Ανακοινώνονται οι νέες εκλογές για το τέλος Μαΐου.

Μάϊος

Οργή επικρατεί στον ελληνικό λαό. Έχασε το Πάσχα, έχασε την Πρωτομαγιά και ακόμη να τελειώσει με τις εκλογές. Δεν γίνονται Ντιμπέϊτ γιατί όλοι οι αρχηγοί πρότειναν ώρες που δεν βόλευαν τους άλλους.
Ο Ερντογάν αγανακτισμένος με το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα ακυρώνει την υπόσχεσή του για επίσκεψη νύχτα στα ελληνικά νησιά. Αυτοί δεν είναι σοβαροί νοικοκυραίοι, ούτε για επίσκεψη δεν κάνουν, δηλώνει.

Ιούνιος


Την Πέμπτη 1η Ιουνίου ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ότι θέλει κυβέρνηση και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ. Τα δύο κόμματα δεν αποδέχονται, και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στη ΝΔ να κυβερνήσουν εναλλάξ. Ιούνιο Δεκέμβριο ο Τσίπρας πρωθυπουργός και Δεκέμβριο - Ιούνιο ο Μητσοτάκης. Το ντιλ κλείνει.
Ο Άδωνις συμφωνεί και υπερθεματίζει. Δηλώνει ότι η ΝΔ πρέπει να σπάσει τα ταμπού, και ζητά συνέδριο ανασυγκρότησης στο προαύλιο του Σκλαβενίτη.
Ο Κουτσούμπας καταγγέλλει το κυβερνητικό ντιλ των εκπροσώπων της πλουτοκρατίας που εμποδίζουν την εργατική τάξη να έρθει στο προσκήνιο της ιστορίας.

Ιούλιος


Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη σύνθεση της κυβέρνησης. Υπουργός Δικαιοσύνης η Ελένη Τουλουπάκη. Υπουργός Άμυνας ο διευθύνων σύμβουλος της Ντασσό που μας πούλησε τα Ραφάλ. Υπεύθυνος για την ΕΥΠ ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης.
5η Ιουλίου, ημέρα εθνικού κλάματος. Κλαίει η Περιστέρα για το προδομένο δημοψήφισμα, Κλαίει μαζί της και ο κόσμος όλος.
Η ΕΚΤ επιβάλλει στην Ελλάδα 24ωρο capital control στην 8η επέτειο λόγω παράδοσης, να μην χαθεί η μνήμη. Ο Βαρουφάκης την καταγγέλλει για λαθροχειρία επειδή δεν τον κάλεσαν στο ΔΣ να ηχογραφήσει την απόφαση.

Αύγουστος


Η Αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την εξάμηνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει στείλει τους Δεξιούς στην Σιβηρία. Ο Τσίπρας απαντά ότι και η Σιβηρία έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή, κάνει ζέστη και οι δεξιοί και δεν θα κακοπεράσουν όπως παλιά. Του λέει να ρωτήσουν και τον Κουτσούμπα, ότι παρήλθαν οι ημέρες του Ιβαν Ντενίσοβιτς.
Ο Κουτσούμπας απαντάει να μην τον ανακατεύουν στα κονέ τους οι μπασταρδεμένοι σιοσιαλφιλελέδες με τους νεοφιλελέδες.
Η Ελένη Τουλουπάκη ανασύρει τον φάκελο Νοβάρτις από το αρχείο.
Η Εύα Καϊλή αναμορφώθηκε στη φυλακή. Διάβασε Μαρξ, Ένγκελς και Ζαχαριάδη. Αποκήρυξε τη ΝΔ και είναι έτοιμη να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνει η πρώτη συνεδρίαση της ΚΕ να γίνει στο Κατάρ.

Σεπτέμβριος

Με υπουργό Παιδείας τον Φίλη οι μαθητές δεν έχουν εναντίον ποιου να διαδηλώσουν. Κάνουν καταλήψεις ζητώντας εκλογές. Ο Τσίπρας τις απορρίπτει και η ΝΔ τον στηρίζει. Ο Κουτσούμπας τους κεραυνοβολεί: Τέτοιοι είστε.
Ο Τσίπρας ανεβαίνει στη ΔΕΘ με οτοστόπ, σε συμβολική διαμαρτυρία για τις τιμές των εισιτηρίων στα πούλμαν και τα αεροπλάνα. Η Τσαπανίδου του θυμίζει ότι αυτός είναι ο Πρωθυπουργός.
Ο Λάτσης δηλώνει ότι βαρέθηκε να κάνει τον μεσίτη και εγκαταλείπει το Ελληνικό. Καταγγέλλει τον Άδωνι ότι ψήφισε υπέρ του τόσες πολλές τροπολογίες που τώρα δεν ξέρει τι να τις κάνει.

Οκτώβριος


Ο Τσίπρας ανακοινώνει ότι έχει έτοιμο διάταγμα για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ζακύνθου και Κέρκυρας. «Αφού δεν θέλει η Αλβανία, ας το κάνουμε μεταξύ μας» λέει στο διάγγελμά του. Καθιστά υπεύθυνη την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ αν δεν το εφαρμόσει.
Ξεκινά το πρωτάθλημα. Πριν από τον πρώτο αγώνα ο Μαρινάκης ανακοινώνει ότι υπάρχει σκάνδαλο. Οι σφυρίχτρες των διαιτητών προμηθεύτηκαν με μίζα και δεν ακούγονται δυνατά.
Ο Βερναρδάκης εξηγεί ότι οι σφυρίχτρες αυτές είναι από τα υπόλοιπα που είχε δώσει η «Ελληνικός Χρυσός» στους Μένουμευρωπαίους για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Νοέμβριος

Κλείνει εκτάκτως η Αττική Οδός από πρόωρο χιόνι. Ο Τσίπρας ανακοινώνει ότι θα δοθούν χιονοπέδιλα στους αποκλεισμένους, κάτι που δεν έπραξε ποτέ η αντιλαϊκή δεξιά.
Στις 17 Νοέμβρη γίνονται συγκρούσεις στα Εξάρχεια. Το σύνθημα που ακούγεται είναι «Το Μετρό θα είναι το Πολυτεχνείο της γενιάς μας».
Η Μαρέβα κερδίζει κύπελλο σε αγώνα μηχανών εντούρο. Ο Βαξεβάνης αναγγέλλει βόμβα για τη Κυριακή: Θα αποδείξει με στοιχεία ότι ο αγώνας ήταν στημένος.

Δεκέμβριος


Ο Τσίπρας κλείνεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ένα μήνα πρέπει να παραδώσει την κυβέρνηση. «Σιγά μην παραδώσω σε αυτόν», λέει στον Τζανακόπουλο. «Θα προκηρύξουμε εκλογές και πριν γίνουν θα κάνουμε δημοψήφισμα. Έτσι θα φθάσουμε στο Καλοκαίρι».
Μετά μπορώ να φύγω. Με περιμένει και η Μπέτυ με τα παιδιά στο Σούνιο να φύγουμε κρουαζιέρα με το γιοτ Παναγοπούλου.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: