Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Το Spiegel δεν επιμένει για τη «Μαρία» του Έβρου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει!

Το Spiegel αφαίρεσε οριστικά τα άρθρα του για την ανύπαρκτη μικρή Μαρία στον Έβρο που πέθανε από τσίμπημα σκορπιού
, γράφοντας πως «αν και δεν υπάρχουν οριστικές αποδείξεις, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες μπορεί να επινόησαν τον θάνατο μέσα στην απελπισία τους». 
Εκεί κατέληξε η ομάδα τεκμηρίωσης του μέσου, αν και αυτή θα έπρεπε να δράσει πριν το ψευδές δημοσίευμα.
Το Spiegel δεν ζήτησε φραστικά συγγνώμη, αλλά τη ζήτησε εκ των πραγμάτων αφού απέσυρε τα άρθρα. Υπάρχει όμως κάποιος που είναι σίγουρος για την αναλγησία της Ελλάδας...(γιατί εν προκειμένω δεν είναι θέμα κυβέρνησης, είναι θέμα χώρας). Και αυτός που δεν αμφιβάλει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης είναι απολύτως σίγουρος ότι η πεθαμένη μικρή Μαρία υπήρξε! Και εκφράζει άγνοια γιατί το Spiegel κατέβασε τα άρθρα: «Δεν ξέρω γιατί τα κατέβασε», είπε τηλεοπτικώς!

Δεν είναι το θέμα μας η μικρή Μαρία και η κατάρρευση του σκηνοθετημένου θανάτου της, αλλά η λυσσώδης αντιπολίτευση που ασκεί κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δείχνει να μην ορρωδεί προ ουδενός, ξεπερνώντας ακόμη και τους μεταμελημένους ή έστω αμήχανους, επικριτές της χώρας. Γιατί εκτός του Spiegel που πρωτοστάτησε στη δημοσίευση της μυθοπλασίας, αμφιβάλει για την ύπαρξη της μικρής και η ΜΚΟ HumanRights360, που τροφοδότησε με την ειδησεογραφία με τον ισχυρισμό ότι οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Ζήτησε συγγνώμη για το τελευταίο!

Αν τις θέσεις Σπίρτζη τις ακούγαμε από κάποιον του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, από τους «Φίληδες» που και στα γεγονότα του Έβρου έλεγαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να ανοίξει τα σύνορα και το κόμμα να βρεθεί συμπαραστάτης στους (εργαλειοποιημένους) εισβολείς, από αυτούς που μάλωναν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί φωτογραφήθηκε στον φράχτη του Έβρου (σε ελληνικό έδαφος!), θα το κατανοούσαμε. Η ιδεοληψία αποτελεί παραμορφωτικό καθρέφτη που προσλαμβάνει αλλοιωμένη την πέριξ πραγματικότητα, και αυτό δεν επιδέχεται… αναμόρφωση.

Αλλά ο Πασόκος Σπίρτζης πότε έγινε τόσο πλέριος διεθνιστής, ώστε να μην διατηρεί καν τις αμφιβολίες που διατηρούν εκείνοι που πρώτοι βυσσοδόμησαν κατά της χώρας; Ποτέ! Απλώς η τοξικότητα της αντιπολίτευσης ενόψει εκλογών δεν έχει αναστολές και αρχές που πρέπει να διέπουν την πολιτική διαπάλη. Άλλωστε και ο ίδιος ο Τσίπρας είχε εκμεταλλευτεί τη «σπηγκελική» και τη «αλληλέγγυα» προπαγάνδα, δηλώνοντας: «Ψέματα για τις υποκλοπές, ψέματα για τους «ανύπαρκτους» του Έβρου. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό 5χρονο παιδί».

Βέβαια ούτε ο ίδιος, ούτε το Γραφείο Τύπου το κόμματος πρόκειται να ζητήσουν συγγνώμη. Άλλωστε εκτός της Ακρίτα, που είχε το σθένος να ζητήσει γιατί πίστεψε στην ιστορία της μικρής Μαρίας (της πιστώνεται η συγγνώμη), ουδείς από τους δεδηλωμένους άθρησκους που ξαφνικά καταλήφθηκαν από θρησκευτική ιερότητα (και συνδύασαν τη «άταφη» Μαρία με τη γιορτή της συνονόματης της Παναγίας), ουδείς από τους ιεροφάντες αρχαιολάτρες που έψαχναν μια… Αντιγόνη στον Έβρο να θάψει τη μικρή, ουδείς από τους αλλόφρονες openborders, ζήτησε συγγνώμη.

Οι στρατευμένοι ιεραπόστολοι της προσφυγιάς, όπως ονομάζουν την παράνομη μετανάστευση, παραδόξως πάσχουν από ένα ιδιόμορφο στραβισμό. Ήταν οι ίδιοι που δεν εξέφρασαν την παραμικρή αγανάκτηση όταν ο δημοσιογράφος είχε επισημάνει σε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ πως στο αίσχος της Μόριας βιάζονται μικρά παιδιά. Και αυτός είχε απαντήσει κυνικά και αδιάφορα: «Ένα το εξάμηνο» - σιγά το πράμα δηλαδή.

Ήταν οι ίδιοι των οποίων το δημοκρατικό φρόνημα δεν ρίγησε όταν βγήκαν δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έστελνε στον Ερντογάν αντιφρονούντες που περνούσαν τα ελληνικά σύνορα για προστασία. Είναι αυτοί που δεν διαμαρτύρονταν όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευε στους δημοσιογράφους να εισέρχονται σε δομές (εισήλθε στη Μόρια το BBC, αλλά κρυφίως). Τα θυμήθηκαν τώρα!

Με κάτι τέτοια θυμάται ο κόσμος την ορμητική είσοδο ενός εκατομμυρίου μεταναστών και προσφύγων επί ΣΥΡΙΖΑ
(τότε υπήρχαν και πρόσφυγες από Συρία), και δεν θέλει να τα ξαναζήσει. Στην ανάγκη τους να κάνουν ολική αντιπολίτευση, κάνουν κατεδαφιστική πολιτική στον εαυτό τους.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: