Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Βορίδης: Είχε στηθεί φάμπρικα στο Μαξίμου επί Τσίπρα για να ενοχοποιήσουν επιχειρηματίες ή πολιτικούς τους αντιπάλους

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και τοποθετήθηκε επί των ραγδαίων εξελίξεων στο ουκρανικό μέτωπο ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε επί του ηχητικού ντοκουμέντου Βγενόπουλου για τη Βασιλική Θάνου.
Ο κ. Βορίδης επισήμανε για την κατάσταση στην Ουκρανία ότι
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία ξανά αμφισβητεί τις βασικές επιλογές εθνικής... κυριαρχίας μιας γειτονικής της χώρας. Τώρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση υπό την έννοια ότι πλέον βάλλεται η ενδοχώρα της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει καν το επιχείρημα για ρωσόφωνους πληθυσμούς. Στην πραγματικότητα αμφισβητούνται οι βασικές επιλογές που έχει το δικαίωμα να κάνει κάθε χώρα και να οικοδομήσει τις αμυντικές της συμμαχίες. Ήταν αναμενόμενο, όλο το προηγούμενο διάστημα που ο Πούτιν διέψευδε ότι πρόκειται να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο, αλλά τελικά όλες οι πληροφορίες επαληθεύονται και επιβεβαιώνονται».
«Η Ρωσία δε θέλει να υπάρχουν ανεξάρτητες κυβερνήσεις στην περιοχή»
Εν συνεχεία, ανέφερε ότι 
«Η Ρωσία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις όσο χρειάζεται, ώστε να εξασφαλιστεί ο στρατηγικός στόχος της, το να μην υπάρχει ΝΑΤΟ στην περιοχή και να μην υπάρχουν ανεξάρτητες κυβερνήσεις που να μπορούν να προσεγγίσουν προς την ΕΕ, τη Δύση και το ΝΑΤΟ».

Για το φυσικό αέριο

Αναφορικά με το αν αναμένεται οι εξελίξεις με την Ουκρανία και τη Ρωσία να πυροδοτήσουν προβλήματα στην αγορά φυσικού αερίου ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι «Έχουν γίνει οι απαραίτητες προβλέψεις ώστε να μην υπάρξει διαταραχή στην αγορά φυσικού αερίου. Αυτό ισχύει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια ίσως ληφθούν πιο μόνιμα μέτρα».

Σάλος από το ηχητικό ντοκουμέντο – «φωτιά» για τη Βασιλική Θάνου

Σάλος έχει προκληθεί από το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από το οποίο φέρεται να προκύπτει εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.
Το ηχητικό ντοκουμέντο «βόμβα» έρχεται στο φως της δημοσιότητας έξι χρόνια μετά το θάνατο του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου.
Επιχειρηματίας, η οποία φέρεται να είναι έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, συνομιλεί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο με αντικείμενο φερόμενη απαίτηση της πρώτη τη τάξει δικαστικής λειτουργού της χώρας, εκείνη την περίοδο, για χρήματα («βιβλία») προκειμένου δύο συνεργάτες του επιχειρηματία να μην εκδοθούν στη Κύπρο.
«Η συζήτηση το 2016 είχε απασχολήσει το κοινοβούλιο. Υπήρξε αυτή η μήνυση Βγενόπουλου που αρχειοθετήθηκε με ταχύ τρόπο, μέσα σε πέντε μέρες. Ανακύπτει ως ανάγκη να εξεταστεί το νέο αποδεικτικό υλικό και να γίνει επαναξιολόγηση της υπόθεσης.
Η κ. Θάνου σε συνέντευξή της αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με την επιχειρηματία. Εγώ δεν μπορώ να μην το αθροίσω όλο αυτό σε αυτά που αυτό το χρονικό διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τη στάση Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, την υπόθεση Μιωνή, και τώρα αυτό, μια πίεση προς έναν κατηγορούμενο, έναν άνθρωπο που είχε εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, να καταβληθούν ποσά με τη σχέση Θάνου. Το σημαντικό σε αυτές τις υποθέσεις είναι ότι ένας άνθρωπος φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτό, και η κ. Θάνου δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, υπήρξε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μετά τις καταγγελίες είχε γίνει σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού. Είναι στενά συνδεδεμένη και με τον κ. Παπαγγελόπουλο και με τον κ. Τσίπρα»
, σχολίασε ο κ. Βορίδης.

«Θεωρώ ότι φαίνεται ότι αυτή η φάμπρικα, αυτή η μηχανή που είχε στηθεί μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επί Τσίπρα, προκειμένου να υπάρχουν παρεμβάσεις που στόχο είχαν ή να ενοχοποιήσουν ανθρώπους που ήταν επιχειρηματίες, για να τους εκβιάσουν, είτε αν ενοχοποιήσουν πολιτικούς αντιπάλους», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: