Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Περίεργη ανακοίνωση Τσίπρα: Δεν ζητά κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Αρβανίτης ζητά ίσες αποστάσεις!

Μια από τις γνωστές και εξαιρετικά περίεργες θέσεις για τις διεθνείς εξελίξεις πήρε και σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζητά διπλωματική λύση, αλλά η λέξη «κυρώσεις» δεν υπάρχει πουθενά
Παράλληλα είναι ενδεικτική της θέσης της Κουμουνδούρου είναι και η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη ο οποίος έδωσε μάθημα ίσων αποστάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καταλήγοντας στο αμίμητο «συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί»...
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας.
Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, πρέπει κάθε μέριμνα να ληφθεί για στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία»
 
ανέφερε την ίδια ώρα το κόμμα κάνοντας σαφή τη θέση του.

​Και για να μην μείνει ίχνος αμφιβολίας, «χτύπησε» και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Παρακολουθούμε με εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία που ασφαλώς μας αφορούν όλους. Και βεβαίως καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις, την εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, που παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Και ασφαλώς καταδικάζουμε και την αναθεωρητική λογική στην οποία βασίζεται»,
ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του σε σύσκεψη του κόμματος.
Αναφέρθηκε στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας: 
«Δυστυχώς η ΕΕ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει ως μια ισχυρή γεωπολιτική δύναμη σε αυτήν την μεγάλη κρίση, όπως και στο παρελθόν σε άλλες κρίσεις που αφορούσαν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Σήμερα η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός, να αποχωρήσει η Ρωσία από τα ουκρανικά εδάφη και να επανέλθουμε στον δρόμο της διπλωματίας. Και η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση».
Παράλληλα σημείωσε «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό και ανησυχούμε πάρα πολύ για την ελληνική κοινότητα και τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για στήριξή τους»
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: