Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πούτιν θα βγει νοκ άουτ από τους δικούς του στρατηγούς και ολιγάρχες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πέσει στην παγίδα των επιδέξια, αλλά και εν γνώσει του, των στρατηγικών του Πενταγώνου, της CIA και του Λευκού Οίκου. 
Δάγκωσε το δόλωμα. Αφού προδόθηκε από μέσα. 
Είχε τις περισσότερες επιλογές για να διαπραγματευτεί για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Όσο κανένας στρατιωτικός δεν πέρασε τα σύνορα. Όμως έπεσε στην παγίδα.
Τώρα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Οι κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι προθέσεις του, τα εναλλακτικά σενάρια που οραματιζόταν αποκαλύφθηκαν στους Αμερικανούς στο υψηλότερο επίπεδο. Από την κορυφή του στρατιωτικού συγκροτήματος... Και εδώ προφανώς μιλάμε για στρατηγούς. Αλλά και για τους ολιγάρχες. Ολιγάρχες ομφάλια δεμένοι με αυτούς τους στρατηγούς. Μετά την απώλεια του ουκρανικού κόμματος, το καθεστώς του Πούτιν θα αποκεφαλιστεί.

Πριν από μια εβδομάδα είχε όλα τα ατού στο χέρι. Έπρεπε απλώς να κάνει υπομονή. Μέχρι? Μέχρι που ο Τζο Μπάιντεν ήταν πρόθυμος να διαπραγματευτεί. 
Όμως, γνωρίζοντας από αξιόπιστες πηγές και από το υψηλότερο επίπεδο τα σενάρια του Κρεμλίνου, ο Τζο Μπάιντεν ανάγκασε τα πράγματα. Παρέδωσε το δόλωμα στον Πούτιν. Και δάγκωσε, επιτιθέμενος με όλες του τις δυνατές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα. Και προς έκπληξή του συνάντησε σφοδρή αντίσταση. Ο χάρτης της Ουκρανίας δείχνει μια μπλοκαρισμένη επίθεση. Σε μια επικίνδυνη διάσπαση. 
Ο Γάλλος πρόεδρος αντέδρασε βίαια, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ για αυτοαποτέφρωση. Μάλιστα, επηρεάζεται από το γεγονός ότι η Γαλλία, όπως και η Γερμανία, θα χάσει τη σημασία της. Υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σήμερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει καμία ικανότητα να διαπραγματευτεί. Το πολύ στρατιωτική απόσυρση και χρονοδιάγραμμα αποζημίωσης προς το ουκρανικό κράτος. Αλλά είναι πολύ αργά. 
Το στρατιωτικό σύμπλεγμα δεν συγχωρεί όταν ο ανώτατος διοικητής παρασύρει τον στρατό σε μια παγίδα, με αποτέλεσμα την ήττα. Κινητοποιούνται για να τον παραμερίσουν οι στρατηγοί που κράτησαν επαφή με τους Αμερικανούς αυτή την περίοδο, αλλά και οι ολιγάρχες του κύκλου των προστατευόμενων του Πούτιν που έκαναν το ίδιο. Και να σώσουμε ό,τι μένει να σώσει. Γιατί, προσοχή, τα κράτη του ΝΑΤΟ έχουν πάρει τα χρήματα. Τεράστια ποσά που κατατέθηκαν στη Δύση και στο εξωτερικό από ολιγάρχες. Έχουν κολλήσει τώρα. Και αύριο μπορούν να κατασχεθούν.

Αποτυγχάνοντας να οργανώσει με επιτυχία έναν πόλεμο αστραπή, ο Πούτιν ηττάται. Και θα εκτελεστεί.

Σχόλιο του Sorin Roșca Stănescu
Δημοσιογράφου - Βουκουρέστι

Δεν υπάρχουν σχόλια: