Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Η άρνηση στο εμβόλιο δεν είναι δικαίωμα

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο πιστευτή η πρόβλεψη των ειδικών ότι στο τέλος θα κολλήσουμε όλοι τον ιό. 
Το θέμα δεν είναι πλέον το αν, αλλά το πότε και το πως. 
Και με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων, θα είναι θαύμα αν αποφύγουμε το lockdown. Μπορεί η πρόθεση της κυβέρνησης να είναι να συνεχίσουν όλα να λειτουργούν κανονικά, αλλά η αλήθεια των ΜΕΘ άλλα λέει! Χρειάζονται άμεσα νέα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Η υποχρεωτικότητα είναι ένα θέμα! ...
Στο όνομα ποιας δημοκρατίας, όμως, μπορεί κάποιος να εκθέτει σε κίνδυνο τους συνανθρώπους του; 
Γιατί άραγε δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, όταν αυτό μπορεί να σώσει ζωές; 
Ας πάρουμε για παράδειγμα μία επιχείρηση που εργάζονται 100 εργαζόμενοι, στην οποία είναι εμβολιασμένοι οι 70. Οι εβδομήντα εμβολιάστηκαν και με την πράξη τους προσπάθησαν να προστατεύσουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους. Έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους και δεν οφείλουν κάτι για να μπουν σε κίνδυνο, επειδή τριάντα άνθρωποι θεωρούν ότι είναι «δικαίωμά» τους να κυκλοφορούν «ελεύθεροι».

Είναι κατανοητό για ποιόν λόγο η κυβέρνηση δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αλλά η ρήξη έχει ήδη προκληθεί! 
Οι ανεμβολίαστοι είναι πεπεισμένοι ότι το κράτος τους … κυνηγάει! Δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά η κατάσταση αν γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα σε βάρος τους. Ότι και να αποφασίσει η κυβέρνηση, οι ανεμβολίαστοι έχουν αποφασίσει να βρίσκονται στην απέναντι πλευρά. Εκείνο που θα αλλάξει στην πραγματικότητα, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να γίνει πιο αυστηρή, είναι ότι θα σωθούν περισσότερες ζωές.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η υποχρεωτικότητα του εμβολίου δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών. Το αντίθετο! Οι αρνητές παραβιάζουν τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων. Και ναι μεν μπορούμε να χαϊδεύουμε αφτιά και να αποφεύγουμε να θίξουμε καταστάσεις, αλλά τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά από τις ΜΕΘ μας λένε άλλα πράγματα. Ότι το σύστημα Υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο και ότι ακόμη απέχει πολύ ο Φεβρουάριος, ο μήνας της κορύφωσης. 
Η λήψη πρόσθετων μέτρων είναι επιβεβλημένη. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πολιτικό κόστος. Μεταξύ των θανάτων και του πολιτικού κόστους δεν υπάρχει δίλημμα.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: