Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Καθολική η αποδοχή Μητσοτάκη – Τα σαρωτικά ποσοστά προ οιωνίζουν πολιτικές εξελίξεις

Καθολική είναι πλέον η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κοινή γνώμη, στον οποίο βάζουν άριστα για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την φονική πανδημία. 
Η έγκαιρη λήψη σοβαρών μέτρων στον Τομέα της Υγείας, ο σωστός συντονισμός σε κυβερνητικό επίπεδο ανάμεσα σε αρμόδιους υπουργούς και στελέχη, η σοβαρότητα στον τρόπο διαχείρισης,  αλλά και η ηχηρή απάντηση για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι πολίτες εκφράζουν την προτίμηση τους στον Πρωθυπουργό για να χειριστεί την κρίση και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα απάνεμο λιμάνι...

Οι δύο δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας  αποκάλυψαν την καθολική υπεροχή του Πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό, ενώ τα πρόσωπα-πρωταγωνιστές της υγειονομικής κρίσης, όπως ο κ. Τσιόδρας, καταγράφουν πρωτοφανή ποσοστά υψηλής απήχησης.

Επιπλέον, οι πολίτες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια τον υπουργό που αγωνίζεται με αποτελεσματικότητα για την θωράκιση και την ομαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας αυτή την κρίσιμη ώρα.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί ιχνηλατώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων, είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει το στοίχημα της διεύρυνσης και του ανοίγματος σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, καθώς φαίνεται πλέον ότι η αποδοχή του ξεπερνά κατά πολύ τα κομματικά όρια των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Σ΄ αυτήν την εξέλιξη έχει συμβάλλει και η πολιτική απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη της δοκιμαζόμενης κοινωνίας με κάθε μέσο βάζοντας το δημοσιονομικό σε δεύτερο πλάνο.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση προτάσσει ένα εθνικό αφήγημα, αποφεύγοντας τις παγίδες όξυνσης που έχουν στήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό έχει φέρει σε αμηχανία την ηγετική ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: