Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Παρατηρητήριο ΝΔ για Fake news: «Απίστευτο: Επίδομα έως 3000 ευρώ στους υπαλλήλους της ΕΡΤ»

Στην αποδόμηση ενός ακόμα fake news, που είδε το φως της δημοσιότητας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε λόγο για «επίδομα έως 3000 ευρώ στους υπαλλήλους της ΕΡΤ»
προέβη το Παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται στην πραγματικότητα είναι 5 ευρώ ημερησίως ανά υπάλληλο, που εργάζεται εκτός σπιτιού, για την εστίασή του.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:
«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν στα κτίρια της Ε.Ρ.Τ. και στο ρεπορτάζ σε όλη την επικράτεια για να επιτελέσουν την αποστολή της υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. αποφάσισε να καλύψει για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την καθημερινή τους εστίαση ΜΕΧΡΙ του ύψους των 5 ευρώ ημερησίως, αποκλειστικά με την προσκόμιση αποδείξεων από τον κάθε εργαζόμενο και ΜΟΝΟΝ για εκείνους που δεν εργάζονται από τα σπίτια τους, όπως συμβαίνει για προφανείς λόγους με την πλειονότητα του προσωπικού.
Τα 3000 ευρώ που εμφανίστηκαν σε ρεπορτάζ ως τάχα έξτρα αμοιβή ενός εκάστου δημοσιογράφου ή ενός εκάστου τεχνικού, αφορούν το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων στη διεύθυνση ενημέρωσης. Ο δε λόγος που εγκρίθηκαν με τη διαδικασία της πάγιας προκαταβολής είναι γιατί αυτός ήταν ο μόνος πρόσφορος και νόμιμος τρόπος.
Επομένως τα «μέχρι 3000 ανά εργαζόμενο» είναι στην πραγματικότητα μέχρι 5 ευρώ την ημέρα εργασίας ανά εργαζόμενο με την προσκόμιση αποδείξεων, αποκλειστικά για όσους δεν δουλεύουν από το σπίτι. Εκείνους δηλαδή που τις τελευταίες εβδομάδες σηκώνουν το βάρος της συνεχούς ενημέρωσης, των διαγγελμάτων του Πρωθυπουργού, της καθημερινής ενημέρωσης Τσιόδρα-Χαρδαλιά, των ανακοινώσεων έκτακτων μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς, των κυβερνητικών briefing καθώς και των δηλώσεων Αρχηγών και Εκπροσώπων κομμάτων, που καλύπτονται αποκλειστικά από την Ε.Ρ.Τ. η οποία δίνει το υλικό δωρεάν σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: