Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης για Λιβύη: «Θα βάλουμε βέτο, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται αν παραβιαστούν κυριαρχικά δικαίωμα» (Video Live)

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε καμία πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν υπάρχει ως βασική προϋπόθεση η κατάργηση του Μνημονίου με την Τουρκία για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα βάλει βέτο σε επίπεδο Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι... η Ελλάδα θα πράξει ότι χρειάζεται αν παραβιαστούν κυριαρχικά δικαιώματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, τόνισε πως «κακώς δεν προσκληθήκαμε» και ανέφερε πως έστειλε επιστολή στη καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για το θέμα.
«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία λύση για τη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία. Θα ασκήσουμε βέτο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Σύμβολο της νέας εποχής η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου»

H πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης αφορούσε την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία.
Ο κ. Μητσοτάκης απέκρουσε την κριτική που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι άργησε να ανακοινώσει την επιλογή του, λέγοντας ότι το έκανε νωρίτερα από ό,τι είχε υποχρέωση, απάντησε ότι ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ένας καλός πρόεδρος. «Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου να μην τον ψηφίσω το 2015. Το 2020 δεν είναι το 2015 και δεν είμαι στην ίδια θέση. Είμαι πρωθυπουργός. Τον σέβομαι και τον τιμώ, ήταν καλός πρόεδρος, σταθμίζοντας στα δεδομένα επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου. Δεν επέλεξα γιατί είναι γυναίκα, αλλά και γιατί ήταν γυναίκα. Δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε κορίτσι μπορεί να λέει γιατί "όχι και γω".
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ένας πολίτης του κόσμου που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας εφ΄όλης της ύλης μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρθηκε τόσο στις καυτές εξελίξεις στην πολιτική επικαιρότητα, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στην κ. Σακελλαροπούλου τόνισε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μη πολιτικό πρόσωπο. «Είναι ένας θαυμάσιος και ζεστός άνθρωπος, ένας κανονικός άνθρωπος. Ίσως έχει και ενδιαφέρον για τους νεότερους ανθρώπους».

«Τιμώ και σέβομαι τον Προκόπη Παυλόπουλο»

Αναφερόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας καλός πρόεδρος. Τον τιμώ και τον σέβομαι. Αλλά κάνοντας την επιλογή μου και σταθμίζοντας τα δεδομένα είμαι σίγουρος ότι κατέληξα στην σωστή επιλογή. Δεν την επέλεξα μόνο γιατί ήταν γυναίκα. Αλλά γιατί είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικός και άξιος γι’ αυτό το αξίωμα. Όμως την επέλεξε και επειδή είναι γυναίκα. Είναι σημαντικός ο συμβολισμός ότι στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση η χώρα αποκτά γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος ότι η κ. Σακελλαροπούλου θα αφήσει το δικό της στίγμα».

Δείτε live τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha:

Δεν υπάρχουν σχόλια: