«Βρυχάται» ο Ερντογάν

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τις ενέργειες της Αθήνας, με τον τούρκο πρόεδρο να παίρνει το «όπλο» του και να προχωράει σε νέο μπαράζ προκλήσεων, τορπιλίζοντας για μία ακόμη φορά τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Λιβύη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» τον Χαφτάρ.
«Η αλήθεια είναι πως δεν διαβάζω το σκότος. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος αξιόπιστος. Χθες συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη Τρίπολη. Εμείς θα το δούμε αυτό πολύ καθαρά στο Βερολίνο. Θα δούμε και τι θα κάνουν μία δύο μέρες μετά το Βερολίνο».
Παράλληλα, είπε πως εύχεται να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν, διαφορετικά η Τουρκία «θα τα παρακολουθήσει αυτά».

Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη

Ωστόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μένει στις απειλές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, στα ανοιχτά της Τρίπολης υπήρχαν δύο τουρκικές φρεγάτες και πλέον ενισχύεται η παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με δύο πολεμικά πλοία και ένα πλοίο υποστήριξης.
Επίσης, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το οποία επικαλούνται μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Λιβύης, η Τουρκία έχει ήδη στείλει πολεμικές ενισχύσεις στην περιοχή.
Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε ο έγκυρος αιγύπτιος δημοσιογράφος, Mohamed Mansour, στο Twitter η Τουρκία έχει ήδη στείλει το αντι-αεροπορικό σύστημα KORKUT στην αεροπορική βάση της Μιτίγκα.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη μεταφορά τουρκικών πυραύλων ΜΙΜ-23 I-HAWK σε λιβυκό έδαφος, για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής προστασίας του καθεστώτος της Τρίπολης αλλά και των τουρκικών ενισχύσεων εκεί.

Απαντά δυναμικά ο Χαφτάρ

Την ίδια στιγμή και ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν φαίνεται να μένει με σταυρωμένα τα χέρια.
Σύμφωνα με τον ανεπίσημο λογαριασμό του του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) στο Τwitter, 25.000 στρατιώτες του Χαλίφα Χαφτάρ έχουν φτάσει τη Δυτική Λιβύη ως ενισχύσεις στην πρώτη γραμμή.