Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Λιβύη: Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Χαφτάρ πλησιάζουν στην Τρίπολη (Βίντεο & Φωτό)

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των οποίων ηγείται ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ γνωστοποίησαν ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης Κυβέρνησης, που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Χαφτάρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ανακοίνωσε μια νέα «αποφασιστική» μάχη για την Τρίπολη.
Τον Απρίλιο, ο στρατάρχης είχε δώσει... εντολή για μια επίθεση με στόχο την κατάληψη της πόλης από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), όμως η εκστρατεία αυτή δεν καρποφόρησε.
Σήμερα, το κέντρο ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στα νότια περίχωρα της Τρίπολης περιλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, που δεν λειτουργεί από το 2014 και ενός στρατοπέδου.
Ακόμα, οι δυνάμεις του LNA πήραν τον έλεγχο του δρόμου του αεροδρομίου, αφού ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τους πολιτοφύλακες που στηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, πρόσθεσε το κέντρο στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Μέχρι τώρα, η Κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει σχολιάσει σχετικά.
Βάσει της προόδου που ισχυρίζονται ότι έχουν καταγράψει, οι δυνάμεις του Χαφτάρ βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Τρίπολης.

Tο δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει βίντεο από την προέλαση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο οποίος αποκτά τον έλεγχο κεντρικών οδικών αρτηριών που οδηγούν προς την Τρίπολη.
Exclusive footage: The Libyan National Army (LNA) takes control over "the most important roads" leading up to the center of the capital Tripoli. https://t.co/4T1KU43nrz pic.twitter.com/c4mCFNGJ3v
- Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) 27 Δεκεμβρίου 2019
Στο Twitter έχουν ανεβεί φωτογραφίες από τα στρατεύματα του Χάφταρ που καταλαμβάνουν οχήματα με τα οποία ενίσχυσε τον στρατό της κυβέρνησηςΒ Σαράζ η Τουρκία.Β 
Another Turkish APC captured by the #LNA pic.twitter.com/ZLnORJ0egv
- Ali Ahmed (@LibyaPro2) 27 Δεκεμβρίου 2019
Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Τρίπολη δεν έχει σχολιάσει τα γεγονότα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: