Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Πώς πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Τομ Χανκς - Ο ρόλος του Μητσοτάκη

Σημαντικό ρόλο στην τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του έπαιξε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε την Παρασκευή την πολιτογράφηση του Αμερικανού ηθοποιού.
Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας είναι εδώ και χρόνια παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής, Ρίτα Γουίλσον.
Η πολιτογράφηση αφορά τόσο τον... Αμερικανό ηθοποιό, όσο και τη σύζυγό του, αλλά και τα δύο τους παιδιά.
Η πολιτογράφηση έγινε κατόπιν προσωπικού ενδιαφέροντος που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που δείχνει ο Τομ Χανκς για την Ελλάδα αλλά και την σημαντική φιλανθρωπική του δράση. Μάλιστα, είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών. 
Η δυνατότητα τιμητικής πολιτογράφησης δόθηκε με ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Η σχετική ρύθμιση προβλέπει τη χορήγηση υπηκοότητας σε πρόσωπα που προσφέρουν ιδιαίτερες υπηρεσίες στην πατρίδα. 
Ο Τομ Χανκς είχε βοηθήσει πολύ για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δήμο Ραφήνας και τους πληγέντες από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, ενώ στην Αντίπαρο η οικογένεια Χανκς - Γουίλσον έχει ακίνητη περιουσία. 
Η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας ανοίγει μεν το δρόμο για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας, ωστόσο η οικογένεια Χανκς θα πρέπει και να ορκισθεί, όπως προβλέπει η διαδικασία της πολιτογράφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: