Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Συνεχής η έκπτωση Τσίπρα

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικά στο μέτωπο της οικονομίας, αφαιρώντας συνεχώς επιχειρήματα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσο περνά ο καιρός, το άλλοτε θεωρούμενο προνομιακό πεδίο του Αλέξη Τσίπρα συρρικνώνεται.
Ο μέχρι πρότινος «μεγάλος τιμονιέρης» μετά την απώλεια της εξουσίας δείχνει να μη βρίσκει βηματισμό, χάνει συνεχώς υποστηρικτές, οι επιχειρηματίες που τον υποστήριζαν κάνουν πως δεν τον ξέρουν, προσπαθεί ο Παππάς να τον... επανασυνδέσει με κάποιους, επιχειρεί νυχτερινές μαζώξεις και επαφές, αλλά η έκπτωση είναι συνεχής, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ.
Χάνει στην οικονομία, αναγκάζεται να προσγειωθεί στα εθνικά, γιατί, όπως θρυλείται, τον «κρατάνε» οι πέραν του Ατλαντικού, και τι του μένει άραγε; 
Οι «δικαιωματιστές» και μόνο, οι οποίοι ωστόσο δεν τον πάνε πουθενά.
Σέρνεται πίσω από τον «Ρουβίκωνα» και τον ανανήψαντα Ραγκούση, περιθωριοποιείται σε μια ζώνη συγκεκριμένη, η οποία απέχει παρασάγγας από το κοινό αίσθημα που θέλει την Αθήνα ανθηρή, φιλόξενη, ειρηνική και σε κάθε περίπτωση μη καιόμενη. Όπως πάει, θα χάνει και θα χάνεται στη γειτονιά του μικρού περιθωριακού κόμματος απ’ όπου ξεκίνησε.
Κακιώνει εν τω μεταξύ με όσους διερευνούν τον ακαδημαϊκό «άθλο» της Περιστέρας, κινητοποιεί εναντίον τους όσους συνεχίζουν να υπηρετούν την εχθροπάθειά του, ξεχνώντας βεβαίως τα των δικών του με τη Μαρέβα και τόσα άλλα αναιδή. 
Κοινώς το αδιέξοδο είναι μπροστά του και οι συνέπειες επίσης..

Δεν υπάρχουν σχόλια: