Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

«Η χώρα αποκτά δομημένο και λειτουργικό σύστημα ασύλου»

Δριμύ κατηγορώ στον ΣΥΡΙΖΑ για τα… ερείπια που άφησε πίσω του και στο μεταναστευτικό- προσφυγικό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι με νέο νομοσχέδιο η Ελλάδα «αποκτά ένας σαφές, δομημένο και λειτουργικό σύστημα ασύλου»! 
«Σήμερα το σχέδιο νόμου ολοκληρώνει την κάλυψη ενός μεγάλου κενού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι από τις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έγιναν μόλις 1806 επιστροφές στην Τουρκία.
«Οι πιο πολλές επιστροφές ήταν οικειοθελείς που αποδεικνύει ότι το σύστημα χορήγησης ασύλου έμενε σε καθεστώς παρατεταμένης... παράλυσης», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι στη χώρα έρχονταν άνθρωποι για να μείνουν απροσδιόριστο διάστημα χωρίς έλεγχο. «Και δίναμε δικαίωμα στην Τουρκία να μην εφαρμόζει τη συμφωνία και στην Ευρώπη να μας κατηγορεί ότι δεν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας».
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο επέτρεπε λάθη, καθυστερήσεις και εικόνες χάους. «Όλοι γνωρίζουν τι παρέλαβε η νέα κυβέρνηση. Χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στα νησιά, προβληματικές δομές, σχεδόν 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι το μεταναστευτικό είναι απέναντί μας και οφείλουμε αν το αντιμετωπίσουμε, παρά τις διαπιστωμένες ανεπάρκειες ακόμα και ισχυρότατων οργανισμών. Κατά τον ίδιο το βλέμμα της κυβέρνηση είναι τόσο στους «κυνηγημένους όσο και στα δικαιώματα των Ελλήνων».

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια: