Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Χτίζουν καριέρα με ακροδεξιά ατζέντα

Στην οικονομία και την πολιτική οι επενδυτές, κύριε Πρόεδρε, ποντάρουν σε σενάρια. 
Είναι το κοινό σημείο των επενδυτών με τους πολιτικούς. 
Η διαφορά τους είναι ότι όταν χάνουν οι επενδυτές, πληρώνουν οι ίδιοι το τίμημα. Σε αντίθεση με τους πολιτικούς. 
Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Πάντως, αυτό το περί πονταρίσματος το γνωρίζετε καλά εσείς, όπως και όλοι οι πολιτικοί. Φαντάζομαι ότι την ημέρα που ξεκινήσατε από το σπίτι σας για να ρίξετε «μαύρο» στον Προκόπη Παυλόπουλο, στην...
ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξέρατε ότι ήταν μια μαγική κίνηση που θα σας έβαζε στο κάδρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Κάνατε μια σωστή επιλογή, επειδή είχατε το μέταλλο για να την κάνετε. Δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι. Οτι κάποιος έχει τη δυνατότητα να ποντάρει δεν σημαίνει και ότι είναι καλός παίκτης. Ότι μπορεί να διαβάσει σωστά τις εξελίξεις. Εσείς το κάνατε...
Από την άλλη πλευρά, κύριε Πρόεδρε, δεν μπορεί κάποιος να απαγορεύσει στους ανθρώπους να είναι φιλόδοξοι, να προσπαθούν για να ανέλθουν στη ζωή τους. Να κερδίσουν αξιώματα, δημοφιλία. Εμείς οι φιλελεύθεροι λατρεύουμε το κέρδος, την προσπάθεια, την εργασία. Και στην πολιτική, τη φιλοδοξία. Πολιτικός που δεν είναι φιλόδοξος, είναι... ύποπτος για οτιδήποτε. Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι μένει ως αποτύπωμα. Τι κερδίζει η κοινωνία από τη φιλοδοξία ενός πολιτικού.
Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι διάφοροι ποντάρουν στο άρμα της μεταναστευτικής πολιτικής. 
Επιχειρούν να χτίσουν πολιτική καριέρα, επενδύοντας στον φόβο των Ελλήνων για αυτό που πραγματικά συμβαίνει γύρω μας. Υπάρχουν πολιτικοί που θεωρούν «ποινικό αδίκημα» το να είναι κάποιος μουσουλμάνος. Κι άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά ως φίλοι και εν δυνάμει εκπρόσωποι στην Ελλάδα του Αυστριακού πολιτικού Σεμπάστιαν Κουρτς. Εντάξει, ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει όποιον φίλο θέλει στο εξωτερικό και να ονειρεύεται ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ή ακόμη και να φτιάξει ένα νέο κόμμα. Αρκεί να μην παίζει με το μεταναστευτικό. Και πάλι έχει δικαίωμα, όπως έχουμε κι εμείς δικαίωμα να πάμε απέναντί του.
Η ακροδεξιά ατζέντα, κύριε Πρόεδρε, είναι αρκετά ελκυστική για πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι με αυτή ανά χείρας έχουν πιθανότητες να κερδίσουν ψήφους ή ακόμη και ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. 
Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που δεν εξαρτάται εκατό τοις εκατό από εσάς. Υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που το καθορίζουν. Αν για παράδειγμα έρθουν μέσα σε ένα μήνα 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τα 5 εκατομμύρια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία (αριθμός μικρός για τα δεδομένα της Τουρκίας, αλλά μεγάλος για μας), τότε θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα. 
Ωστόσο, μπορείτε να χτίσετε ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης από εκείνο που είχε χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κληρονομήσατε. Μπορείτε να κάνετε μια πειστική πρόταση στην ελληνική κοινωνία για το μεταναστευτικό. Μια πρόταση που να στηρίζεται στην κοινή λογική και να διέπεται από τις αρχές του ανθρωπισμού. Διότι αυτή τη στιγμή δεν έχει περάσει στον κόσμο το τι ακριβώς κάνετε ή θέλετε να κάνετε.
Επίσης, υπάρχει κάτι ακόμη, που μπορείτε σίγουρα να κάνετε! Να κόψετε τον αέρα όσων μέσα στο κόμμα σας νομίζουν ότι η Ν.Δ., που στάθηκε όρθια απέναντι στον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα διαδεχτεί στο πάλκο του λαϊκισμού το χρεοκοπημένο πολιτικά κόμμα του κ. Καμμένου. Μπορούν να φτιάξουν ένα ακροδεξιό κόμμα. Δεν είναι και οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν κάτι τέτοιο. Αλλά ας το κάνουν από τώρα. Όχι γεμίζοντας τον σάκο της δημοφιλίας τους μέσα στη Ν.Δ. για να τη χρησιμοποιήσουν αμέσως μετά. Θα είναι και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινωνία: ότι η Ν.Δ. δεν έχει σχέση με ακροδεξιές αντιλήψεις.
Ναι, θα πει κάποιος, αλλά η χώρα αντιμετωπίζει όντως πρόβλημα. 
Η αλήθεια είναι ότι η χώρα σήμερα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. 
Μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον κι αυτό να είναι πιο σοβαρό απ' όσο μπορούμε ακόμη και να φανταστούμε. Για παράδειγμα, 
πώς θα είναι η Ελλάδα με 3 ή 4 εκατομμύρια μουσουλμάνους κατοίκους που θα θεωρούν πρώτη τους υποχρέωση την πίστη στο Ισλάμ και δευτερεύουσες τις όποιες υποχρεώσεις τους στην Ελληνική Δημοκρατία; Αλλά αυτές είναι απαντήσεις που μπορούν να εξαχθούν μόνο μέσα από συζητήσεις και ζυμώσεις στην ίδια την κοινωνία. Θα είναι μια συλλογική απόφαση. Και γι' αυτό θα πρέπει ο ελληνικός λαός να είναι σωστά ενημερωμένος, για να μην παρασυρθεί από το κύμα του λαϊκισμού.





Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! 
Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...
Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: