Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα δημοσκόπηση: Επτά στους δέκα κρίνουν θετικά τους δύο πρώτους μήνες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη (κάρτες)

Θετική είναι η αποτίμηση των πολιτών για τους δύο πρώτους μήνες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της Κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική...
Την ίδια ώρα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.
Αναφορικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.
Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.
Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, δηλαδή «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», ανέρχεται στις +10 μονάδες έναντι -24 τον Ιούλιο του 2019 και -33 τον Μάιο του ίδιου έτους.
Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Θετική η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής: Οικονομία 26%, Ανεργία 24% Προσφυγικό 13%, Υγεία 6% Παιδεία 5%.

Εξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα, αρνητικοί είναι οι πολίτες έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον ΣΥΡΙΖΑ το 63% των ερωτηθέντων τον κρίνουν αρνητικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 25% θετικά ενώ 6% απαντούν ούτε θετικά ούτε αρνητικά.
Αρνητικές είναι και οι γνώμες αξιολόγησης για τον Αλέξη Τσίπρα, σε ποσοστό 60%, ενώ οι θετικές ανέρχονται σε 28%.
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συγκεντρώνει ποσοστό δημοτικότητας 34%, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά 33%.
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, κινείται στο 27%, ενώ ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο 22%.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: