Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Η κινδυνολογία Τσίπρα, «χρυσός χορηγός» του Μητσοτάκη

Κάποιοι θέλησαν να τον παρουσιάσουν ως τον πολιτικό που θα ισοπέδωνε τα πάντα. 
Ειδικά την περίοδο πριν από τις κάλπες του Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμοιαζε, σύμφωνα με τις περιγραφές του τότε κυβερνώντος κόμματος, ως ο «οδοστρωτήρας» των κοινωνικών δικαιωμάτων. 
Ως ο πολιτικός αρχηγός, που στην περίπτωση που εκλεγόταν στην πρωθυπουργία θα έσβηνε από την ελληνική κοινωνία κάθε ίχνος δικαιοσύνης και εργασιακής ελευθερίας.
Ποιος, για παράδειγμα, δεν θυμάται την ανάρτηση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου...

Δημήτρη Τζανακόπουλο στο facebook, με αφορμή την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στην Κω, λίγες μέρες πριν από τις κάλπες: «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα χωρίς περιστροφές ότι θέλει να γίνει ο οδοστρωτήρας της εργασίας που όλοι φανταζόμασταν. Οδοστρωτήρας εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ της 7ήμερης εργασίας και κατά των "εκβιαστικών" ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Το δίλημμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας», έγραψε ο κ.Τζανακόπουλος.

Στο ίδιο μοτίβο δύο μέρες πριν από τις εκλογές ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, έβαζε στο στόχαστρο τον κ. Μητσοτάκη για μία σειρά ζητημάτων.
«Τα έχουν πει όλα, τα έχουν διαψεύσει όλα και θα τα επαναφέρουν όλα. Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε. Κανείς δεν μπορεί να πει την επόμενη μέρα όταν θα φέρουν αυτό το ασφαλιστικό, ότι δεν μας το είπε, όταν θα διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, ότι δεν μας είπε ότι θα είναι οδοστρωτήρας, όταν θα πάρει τα λεφτά για να τα δώσει στις τράπεζες -κάτι που δεν έχει διαψεύσει- και θα αρχίσουν να ξανανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε στο μυαλό του την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, κάτι που σύμφωνα με το καταστατικό του ESM, προϋποθέτει τη σύναψη μνημονίου με την Κομισιόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κεντρικό ασφαλώς ρόλο στην τακτική εκείνης της περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν οι “επαπειλούμενες” απολύσεις στο δημόσιο τομέα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Έναν μήνα μάλιστα πριν από τις εθνικές εκλογές σε έκτακτη δήλωση του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο τότε πρωθυπουργός επέμενε ότι το θέμα των απολύσεων ήταν εντός του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ.


Εάν κάποιος άκουγε με προσοχή όλα όσα καταμαρτυρούσε εκείνες τις μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε σίγουρα η Ελλάδα κινδύνευε με περίπου “αφανισμό”, στην περίπτωση που η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές.

Τελικά οι κάλπες στήθηκαν και ο κ. Μητσοτάκης επικράτησε. Από εκείνη την μέρα μέχρι σήμερα έχουν περάσει κάτι παραπάνω από δύο μήνες και τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης διαψεύδουν όλο το κλίμα εκείνης της περιόδου.
Ειδικά σε σχέση με την κορωνίδα της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, τις απολύσεις, ο κ.Μητσοτάκης πριν καλά καλά συμπληρωθούν 30 μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου προανήγγειλε προσλήψεις σε υγεία, ασφάλεια αλλά και ειδική εκπαίδευση.

Κάποιος θα μπορούσε εδώ να ισχυριστεί πως... είναι ακόμα αρχή και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο προκειμένου να δούμε το τι πραγματικά θέλει να κάνει ο κ.Μητσοτάκης. Προφανώς και μία τέτοια τοποθέτηση έχει βάση, όμως η ουσία είναι αυτή την στιγμή αλλού.
Όλο το κλίμα εκείνης της περιόδου, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιαζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να διαλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάνει σήμερα καλό και όχι κακό στον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτό οι πρώτες κυβερνητικές επιλογές που κινούνται σε αντίθετη πορεία από εκείνη που προέβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ, ευνοούν περισσότερο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και πριμοδοτούν τον κ. Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτό πάντως που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι η προεκλογική τακτική ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται “λίρα εκατό” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η συνέχεια... επί της οθόνης.
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: