Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Εμπροσθοβαρές πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας

Του Λουκά Γεωργιάδη
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει αποφασισμένη να τελειώσει μέσα στους επόμενους μήνες με όλες τις εκκρεμότητες και τις «τρύπες» που άφησε πίσω της η υπερτετραετής διακυβέρνηση από τους καταστροφείς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Το… μενού περιλαμβάνει τη λήψη και πολλών δύσκολων αποφάσεων, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και οι 100.000 πλειστηριασμοί, ενώ με νύχια και με δόντια κρατιέται το θέμα της μη κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» για 1.400.000 συνταξιούχους. 
Μπροστά μας έχουμε και τα δύσκολα με τη ΔΕΗ, τα ΕΛ.ΤΑ., την Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως, τον ΟΑΣΑ, τη ΛΑΡΚΟ και πολλές ακόμη περιπτώσεις...

Μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες πρέπει να ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τις εκκρεμότητες που άφησαν οι προηγούμενοι. Ο ορίζοντας για την οικονομία πρέπει να είναι ξεκάθαρος, και αυτό θα γίνει όταν η σημερινή κυβέρνηση αποφασίσει να διώξει και τα τελευταία «σύννεφα» που υπάρχουν. Αν μη τι άλλο, είναι ευτυχές το γεγονός ότι σε μια τέτοια περίοδο μιλάμε για τις βόλτες του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς… φανελάκι στην παραλία, ενώ πριν από 4 χρόνια μιλούσαμε για την ίδια την ύπαρξη της χώρας!

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει… κομάντος, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες κατακτούν τους στόχους τους και διαμορφώνουν το ιδανικό περιβάλλον για να επιστρέψουν η ευρυθμία και η κανονικότητα σε επίπεδο διακυβέρνησης, οικονομίας και κοινωνίας. Βέβαια, η ζημιά που προκάλεσαν οι ανερμάτιστοι και θρασείς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα χρειαστεί πάρα πολλά χρόνια για να εξαλειφθεί. Ένα κρίσιμο ποσοστό του εκλογικού σώματος είχε τη σοφία και την έμπνευση να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Προσέφερε απλόχερα… τέσσερα σοκ στους αχαρακτήριστους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., στις 26 Μαΐου και τις 7 Ιουλίου. Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα ιδανικό περιβάλλον σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, περιφερειακής και δημοτικής διοίκησης, αλλά και σε επίπεδο συσχετισμών στην Ευρωβουλή.

Το momentum που έχει διαμορφωθεί κρίνεται εξαιρετικό, ενώ ένα… πέμπτο σοκ αποτελεί για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο τρόπος τού «πολιτεύεσθαι» της νέας κυβέρνησης. 
Τους κάθονται… βαριά στο στομάχι όλα αυτά τα φυσιολογικά που επιχειρεί να προωθήσει και να υλοποιήσει η νέα διακυβέρνηση. Δεν πειράζει. Θα συνηθίσουν και θα αποδεχθούν, θέλοντας και μη, την κανονικότητα, η οποία παίρνει τη θέση της ανώμαλης πραγματικότητας που είχαν εγκαθιδρύσει. 
Το ζητούμενο είναι η άμεση εφαρμογή των πάντων, έτσι ώστε να προκύψουν άμεσα καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερα οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: