Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Θα ήθελαν να έχουν μία Χούκλη;

Ξεκίνησα για να γράψω έναν καλό λόγο για την Μαρία Χούκλη. 
Επειδή η Μαρία δέχτηκε αρκετά πυρά μετά την ανάληψη της θέσης της ειδικής συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου. Ύστερα σκέφτηκα ότι η Μαρία δεν έχει ανάγκη από έναν καλό λόγο. Μέχρι που σκέφτηκα τον Θανάση Καρτερό. Μαρία Χούκλη VS Θανάση Καρτερού. Νικητής, φυσικά, ο Θανάσης!
Γιατί ο Θανάσης είναι αριστερός. Μπορεί να υπηρέτησε κι αυτός στα μεγάλα μαγαζιά της διαπλοκής και μάλιστα μέσα από διευθυντικές θέσεις, αλλά...
δεν ήταν παρά ένας στρατιώτης της επανάστασης που στάλθηκε στις εχθρικές γραμμές για να προκαλέσει ρήγμα. Ο Θανάσης Καρτερός όταν πήγε στο Μαξίμου δεν προκάλεσε σχόλια ότι η δημοσιογραφία οδηγεί παντού. Αντίθετα, η Μαρία τα προκάλεσε. Επειδή δεν είναι αριστερή. Ας πρόσεχε!
Σε αυτή τη χώρα μπορεί κανείς να είναι ψεύτης, να συνεργάζεται με μαφιόζους, να έχει στην πλάτη του δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων ή να οφείλει εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και στο κράτος και να συνεχίζει ανενόχλητος να το παίζει εκδότης.
Ένα πράγμα δεν μπορεί να μην είναι: Αριστερός! Σε αυτή την περίπτωση, που δεν δηλώνει αριστερός, δεν έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του από τις συχνότητες της ιδιωτικής τηλεόρασης, εφόσον η γνώμη του αυτή έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση τάδε της κεντρικής επιτροπής του αριστερού κόμματος. Τότε επεμβαίνει το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ και τον επαναφέρει στην... τάξη.
Όπως συνέβη με την Μαρία Χούκλη και άλλους συναδέλφους με αφορμή τη στάση τους στο Δημοψήφισμα. Αν όμως είναι κάποιος αριστερός, τότε μπορεί να λέει απίστευτα πράγματα σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, όπως συνέβη πολλές φορές με την κυρία Ακριβοπούλου. Μην ανησυχείτε. Οι εκπομπές της είχαν τόσο χαμηλή τηλεθέαση που δεν τις έβλεπαν ούτε καν τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω την «κριτική» για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Μαξίμου ή που είναι σύμβουλοι στον πρωθυπουργό. Θα την καταλάβαινα αν οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν κάτι ανάλογο και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτό, έχει σημασία και απέναντι σε ποιους κάνει κανείς την κριτική. Στην Μαρία Χούκλη; Την Μαρία την Χούκλη βρήκανε για να βγάλουν το άχτι τους; Θα ήθελαν να έχουν στις τάξεις τους μια Μαρία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: