Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Προς κ. Α. Φλαμπουράρη: ψήφισα ΝΔ χωρίς να το θέλω!

Προς κ. Α. Φλαμπουράρη: ψήφισα ΝΔ χωρίς να το θέλω!

Η ήττα με 9,35 μονάδες τους έχει εξωθήσει να λένε απίστευτα πράγματα. 

Τα διαβάζουμε, τα ακούμε και δεν τα πιστεύουμε. 

Η σταθερή επωδός είναι πλέον το «τι ζούμε Θεέ μου!»

Η κυρία Τασία, το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, και ενώ η διαφορά σκαρφάλωνε στις 9 μονάδες, δήλωνε μπροστά στον έκπληκτο Άδωνι Γεωργιάδη πως «για να ξέρουμε αν χάσαμε θα πρέπει να δούμε τι ψήφισαν οι λαϊκές συνοικίες». Και οι λαϊκές συνοικίες έδωσαν διαφορά μεγαλύτερη του 9%.

Ο δε Κυρίτσης δήλωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο σεμνή κυβέρνηση των τελευταίων... 190 ετών. Ναι, το είπε στα σοβαρά. Δεν έκανε πλάκα.


Αλλά το αποκορύφωμα ήταν η απορία του Α. Φλαμπουράρη μήπως αυτοί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία δεν ήθελαν να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της ψηλά.
Είναι ολοφάνερο πως η ήττα έφερε τρικυμία εν τω κρανίω τους. Και κυρίως η έκταση της που ούτε ο πιο απαισιόδοξος Συριζαίος δεν την περίμενε.
Έτσι, επειδή δεν έχουν καθαρό μυαλό λένε αυτές τις ασυναρτησίες. Όμως, υπάρχει και ένα πολιτικό «δια ταύτα». Στάθηκαν ανίκανοι να διαχειρισθούν με αξιοπρέπεια την ήττα τους και κυρίως να παραδεχτούν πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να καταψηφίζουν ένα κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς.
Είναι αδιανόητο για τους μαρξιστές οι πολίτες να τους απορρίπτουν. Σε αυτήν την περίπτωση, εννοείται, πως οι πολίτες ευθύνονται για την επιλογή τους, καθώς ένα κόμμα της Αριστεράς είναι εξ ορισμού φιλολαϊκό.
Όλα τα έχει καλώς καμωμένα, απλώς δεν το εκτίμησε σωστά ο λαός. Δεν κατάλαβαν οι πολίτες το έργο τους, όπως είπε ο Σπίρτζης.
«Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου» ήταν το σύνθημα της Αριστεράς μετά το 53% του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974.
Συνεπώς, με την Φλαμπουράρειο λογική το 33% του ελληνικού λαού ψήφισε μεν Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να θέλει να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή ψήφισαν ένα κόμμα για να μην κερδίσει στις εκλογές.
Τώρα γιατί όταν ψηφίζουν Αριστερά ξέρουν τι θέλουν και όταν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία πλανώνται, αυτό αφορά την αντίληψη που έχουν για την δημοκρατία.
Υποθέτω πως αυτό θα είναι και ένα από τα αφηγήματα με τα οποία θα προσέλθουν στις εθνικές εκλογές: κοιτάξτε, με την ψήφο σας βγάλατε την Δεξιά. Ξέρουμε δεν το θέλατε και έχετε μετανιώσει γι΄αυτό. Τώρα θα ψηφίσετε εμάς».
Και με την Voxpop-analysis, την δημοσκοπική εταιρεία που προέβλεπε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, το παιχνίδι θα γίνει ντέρμπι. Στα μυαλά τους.
Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούσαν επί τεσσεράμισι χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι, που λένε αυτές τις απίστευτες ανοησίες, έπαιρναν αποφάσεις για την ζωή μας.
Και τώρα στην κατάρρευση τους, αντί να σταθούν αυτοκριτικά και να κάνουν μια καταγραφή των λαθών τους, εξακολουθούν να καταφεύγουν στις γνωστές συνταγές δαιμονοποίησης του αντιπάλου, συνταγές όμως που τους οδήγησαν στην εκλογική συντριβή.
Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην περιμένουμε κάτι καλύτερο. Ευτυχώς τελειώσανε.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: