Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πυρά ομαδόν από την αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα στην Ευρωβουλή [Βίντεο]

Ο Αλ. Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο -Φωτογραφία: ΓτΠ ANDREA BONETTIΣφοδρές αντιδράσεις από όλα τα κόμματα συνάντησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία αυτή, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς, με αφορμή το κόστος της περιόδου Βαρούφακη ενώ επέλεξε να επιτεθεί από την αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ...

ΝΔ: Ηταν εκτός τόπου και χρόνου
Με μια σκληρή ανακοίνωση η Πειραιώς κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και εκτίθεται. Και όταν αυτό συμβαίνει, προσθέτει, σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνο αυτός αλλά και η χώρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του.
Αυτό, όμως, προκάλεσε καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε:
· Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;
• Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;
•Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;
•Τι έχει να πει για τα 100 δις ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015;
Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ., λες και μιλούσε στη Δ.Ε.Θ. ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας».
Σπυράκη: Ο Τσίπρας έχασε σπουδαία ευκαιρία να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός ενώνοντας και όχι διχάζοντας
Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων που έδωσε σήμερα, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Alpha, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη δήλωσε για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσίασε ένα αφήγημα πως τάχα έχουμε καθαρή έξοδο και όλα βαίνουν καλώς.
«Ο κ. Τσίπρας έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδος ενώνοντας και όχι διχάζοντας, αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έλληνες τόσα χρόνια με τις θυσίες που έκαναν και κάνοντας μία στοιχειώδη αυτοκριτική για τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε στο τρίτο πρόγραμμα. Αντιθέτως, χρησιμοποίησε αυτό το βήμα για να κάνει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο, κατά τη γνώμη μου, δείχνει και την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται πολιτικά» σημείωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα καταλογίζοντάς του νεποτισμό και ότι έκανε, επίσης, αναφορές σε θαυμαστές του Πινοσέτ.
«Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό από τη δική μας πλευρά. Ζήτησα, λοιπόν, τον λόγο για να θυμίσω στον κ. Τσίπρα ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με χιλιάδες ψήφους στην ηγεσία του κόμματός μας, την ώρα που συγγενείς στελεχών της κυβέρνησης κάνουν καριέρα σε κυβερνητικές θέσεις. Του θύμισα, επίσης, ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, σε μία επίδειξη καταστολής, έπνιξε τη Θεσσαλονίκη στα δακρυγόνα. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν μερικές χιλιάδες ακραίοι, ενώ έκρινε σκόπιμο να διανθίσει την τριτολογία του και με μία προσωπική επίθεση σε μένα για τον τρόπο που ασκούσα το επάγγελμα μου πέντε χρόνια πριν, πριν δηλαδή εκλεγώ στη θέση του ευρωβουλευτή» πρόσθεσε η κ. Σπυράκη.
Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι συνηθισμένο να είναι άδεια η αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου όταν έρχεται πρωθυπουργός ή Πρόεδρος χώρας. «Θέλω να σας θυμίσω πόσο μεγάλη συμμετοχή είχαμε στο Ευρωκοινοβούλιο όταν ήρθε και μας μίλησε ο Μακρόν ή όταν γενικότερα απευθύνεται στο Ευρωκοινοβούλιο κάποιος σημαντικός ηγέτης. Σήμερα, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές ήταν απόντες. Παρόντες ήμασταν περίπου το 1/10 των ευρωβουλευτών, το είδατε και στα πλάνα, δεν χρειάζεστε τη δική μου μαρτυρία. Παρών δεν ήταν ούτε ο πρόεδρος Γιούνκερ, παρά το γεγονός ότι συνηθίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν να έρχεται όταν μιλούν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων» υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.
Κίνημα Αλλαγής: Εξω καταγγέλλει την ακροδεξιά, μέσα κυβερνά μαζί της
Σε ένα σύντομο αλλά καυστικό σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής είπε για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο. «Στο εξωτερικό ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε σήμερα την ακροδεξιά. Στο εσωτερικό όμως κυβερνά μαζί της».
ΚΚΕ: Στυλοβάτης σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος
«Ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο για να διαβεβαιώσει ότι, παρά τους ενδοιασμούς ορισμένων που νόμιζαν ότι ήταν "αριστερός" και "ριζοσπάστης", έφερε σε πέρας το αντιλαϊκό έργο που ανέλαβε, εμφανίζοντας μάλιστα αυτήν τη βάρβαρη πολιτική ως "νίκη του ελληνικού λαού" και ως "αλληλεγγύη της ΕΕ"!».
«Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες και δεν θα επανέλθει στο παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε». Αυτά αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι «από κει και πέρα η ομιλία του ήταν ένα ακόμη μνημείο αθώωσης της ΕΕ».
«Όμως, η ΕΕ δεν ήταν, δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ Ευρώπη των λαών και όσοι καλλιεργούν αυτήν την άποψη, ενοχοποιώντας μάλιστα συλλήβδην κάθε φωνή εναντίωσης στην ΕΕ, προσφέρουν ισχυρά όπλα σε αντιδραστικές δυνάμεις για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.
Η ΕΕ είναι μια συμμαχία των αστικών τάξεων της Ευρώπης, που όσο περισσότερο αυξάνουν τα αδιέξοδα του συστήματος, τόσο περισσότερο σπαράσσεται από αντιθέσεις, τόσο περισσότερο γίνεται πιο επιθετική ενάντια στους λαούς εντός και εκτός Ευρώπης» τονίζει το ΚΚΕ.
«Αυτήν την αλήθεια όχι μόνο την κρύβει ο κ. Τσίπρας, αλλά αναδεικνύεται σε στυλοβάτη αυτού του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.
Ποτάμι: Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα»
«Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.
Συγκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Τσιόδρας επισημαίνει:
«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, όπως ακούσαμε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολέμιος των δύο πρώτων μνημονίων επειδή δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις.
Τον θυμόμαστε πράγματι στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τους ακροδεξιούς να στήνουν κρεμάλες, επειδή δεν γίνονταν... βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όπως ξέρουν όλοι ήταν και ο μεγάλος πόνος του. Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα».


Σχόλιο: Ας τα βλέπει ο Μητσοτάκης αυτά.
Αντί να πάρει αμπάριζα όλα τα διεθνή ΜΜΕ και να τον ξεσκίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ τον άχρηστο, κάθεται και του πουλάει αστική ευγένεια.
Πόλεμο μέχρις εσχάτων με τον αρχιψεύτη.
Κανένα έλεος.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: