Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτοδυναμία με 156 έδρες για Μητσοτάκη δίνει νέα δημοσκόπηση [Πίνακες] - Αντίστροφη Μέτρηση για Τσίπρα

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη μας για την δημοσκόπηση - σοκ που είχε στα χέρια του το Μαξίμου μετά το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη, η πρώτη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου που δημοσιεύει σήμερα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επιβεβαιώνει απόλυτα την ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά που χωρίζει την Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εδραιώνοντας παράλληλα την εκτίμηση πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν γινόταν σήμερα εκλογές, εκτός από πρώτο κόμμα έχει "κλειδώσει" και την Αυτοδυναμία. 
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Marc , η Εκτίμηση του Εκλογικού Αποτελέσματος... (μέση τιμή) είναι για τα δύο πρώτα κόμματα 36,4% για την Νέα Δημοκρατίακαι 23,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε τον πίνακα ποσοστών που προκύπτει από την δημοσκόπηση του "Πρώτου Θέματος":
Με βάση αυτά τα ποσοστά η Νέα Δημοκρατία (ακόμη και με εξακομματική Βουλή) "κλειδώνει" την Αυτοδυναμία με 156 έδρες, αριθμός εδρών που μπορεί να ξεπεράσουν τις 160 στην περίπτωση που η Βουλή μπουν πέντε κόμματα:
Για όλα αυτά όμως σας είχε προϊδεάσει με χθεσινό του δημοσίευμα ο Lykavitos.gr. Δείτε τι γραψαμε:

Δημοσκόπηση - σοκ για Τσίπρα: 17 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Νευρική κρίση προκάλεσε στο Μαξίμου το αποτέλεσμα μεγάλης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.
Η διαφορά που καταγράφεται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ (με αναγωγή των αναποφασίστων) είναι τεράστια και φτάνει στις 17 ποσοστιαίες μονάδες!
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 22% και η Νέα Δημοκρατία 39%.
Όπως αντιλαμβάνεστε το παραμύθι για έξοδο από τα μνημόνια δεν πέρασε.
Το μόνο που κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν να συσπειρώσει τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δραματική πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος αποδίδεται στις καταστροφικές πυρκαγιές.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση χαρακτηρίζει εγκληματικούς τους χειρισμούς από τις κρατικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους υπουργούς.
Η φωτιά στο Μάτι είχε σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων να πάρει οριστικό διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρεί την κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί στοιχειώδεις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να προστατεύσει τη ζωή των πολιτών.
Οι πολίτες είναι επίσης εξοργισμένοι με το σόου που έδωσαν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί μπροστά στις κάμερες, ενώ γνώριζαν για τους νεκρούς.
Επιστράτευσαν τον Τσίπρα
Για τη διαχείριση της ακατάσχετης αιμορραγίας ψηφοφόρων που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αποφασίστηκε πορεία προς τον λαό με παρουσία του πρωθυπουργού σε κάθε νομό της χώρας, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί με την σκανδαλολογία και τις διαρκείς επιθέσεις προς τη Νέα Δημοκρατία να πολωθεί το πολιτικό κλίμα.
Στρατηγικός στόχος του Μαξίμου είναι μέσα από μια μετωπική σύγκρουση με την αντιπολίτευση να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει ένα ποσοστό πάνω από το 20% για να συνεχίσει να βρίσκεται στο παιχνίδι.

Ti δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Η Δημοσκόπηση καταγράφει παγίωση της διαφοράς μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο ποσοστό και δυναμική κατάκτησης αυτοδυναμίας.
Συγκεκριμένα η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 29,9% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,9% το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,4% και το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%.
Η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό της τάξεως του 2,5% κινείται οριακά προς το όριο του 3%και ως εκ τούτου η επόμενη Βουλή ενδέχεται να είναι είτε πεντακομματική είτε με έξι κόμματο.Ποτάμι και ΑΝΕΛ βρίσκονται μακριά από το όριο εισόδου στη Βουλή με ποσοστό 1,4 και 1,2 αντιστοίχως.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 38,4% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα και 36,% της απάντησης κανένας από τους δύο. Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας στο ερώτημα αυτή η απάντηση κανένας από τους δύο ήταν της τάξης του 40,9%.
Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης η δημοσκόπηση δίνει διαφορά της τάξης του 55,5%μεταξύ των δύο κομμάτων με τη Ν.Δ να φτάνει το 69,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 14%.
Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ακόμη ότι:
- Το 74% Νιώθει θυμό και απογοήτευση για τη συγκυβέρνησης
- Το 78% επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εθνική τραγωδία στο Μάτι και τους 98 νεκρούς
- το 81,1% θεωρεί βέβαιο πως η επιτροπεία από τους δανειστές θα συνεχιστεί παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση
-Το 72,4% εκτιμά πως οι εξαγγελίες Τσίπρα για παροχές δεν πρόκειται να εφαρμοστούν
Τέλος, ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το αρνητικό κλίμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το 70% οι 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν αντίθετη στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκαι ζητούν από τη Βουλή να μην επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Και αυτό λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ του Πρωθυπουργού των Σκοπίων που απεκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον έχει διαβεβαιώσει ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι υπέρ της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: