Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Μέτρηση σοκ στα χέρια του Τσίπρα – Έχασε 5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την φωτιά στο Μάτι!

Σοκαριστικά για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα ευρήματα της πρώτης κυλιόμενης μέτρησης μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μαξίμου.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του, η πολιτική ζημιά που προκάλεσε η αποδεδειγμένη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της Κυβέρνησης να διαχειρισθεί την κρίση, «κόστισε» αρχικά πέντε ποσοστιαίες μονάδες(!) στο κυβερνών κόμμα.
Μάλιστα όπως εκτιμούν κάποιοι συνεργάτες του Τσίπρα, όσο ο πρωθυπουργός καθυστερεί να... αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα έχουν σχέση με τον έμπρακτο καταλογισμό ευθυνών, δηλαδή την καρατόμηση – αποπομπή 3-4 κορυφαίων υπουργών, η δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζεται.
Και το κυβερνών κόμμα θα παγιωθεί πλέον σε ποσοστά κάτω του 20%.
Αυτά επαναλαμβάνουμε είναι στοιχεία από την πρώτη μέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του Μαξίμου και όχι της Νέας Δημοκρατίας.


Αναζητά «σωσίβιο» στον Ανασχηματισμό


Αυτό πάντως που φαίνεται να σχεδιάζει πλέον το Μαξίμου, είναι να επιχειρηθεί μια «νέα αρχή» μέσω Ανασχηματισμού που προσδιορίζεται χρονικά για μετά την 25η Αυγούστου.
Τώρα τι  «νέα αρχή» θα μπορούσε να είναι αυτή, όταν ο Τσίπρας εκτός από την τραγική κατάσταση στην Οικονομία θα φέρει στις πλάτες του και τις 100 αδικοχαμένες ψυχές από το Μάτι και την Ραφήνα, είναι ένα ερώτημα…
Πάντως ο σχεδιασμός του Μαξίμου προβλέπει – εάν δεν ανατραπεί από κάποιο άλλο έκτακτο γεγονός- λιτή εκδήλωση (όχι στην Πνύκα) για το τέλος του Προγράμματος, Ανασχηματισμό (ο οποίος θα συνδυάζεται και με άνοιγμα στην Κεντροαριαστερά) μπαράζ προεκλογικών υποσχέσεων στην ΔΕΘ και βεβαίως «σκληρό ροκ» με τα γνωστές υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, Δάνεια Κομμάτων κ.λ.π.
Ένα είναι βέβαιο: Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ξεκινάει επισήμως και η προεκλογική περίοδος. 
Μια προεκλογική περίοδος που κανείς δεν μπορεί σήμερα να εκτιμήσει επακριβώς την διάρκεια της. Όλα πλέον είναι πιθανά.
 Lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: