Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Προσπαθεί μάταια το Μαξίμου να βγάλει τον Τσίπρα από το «κάδρο» των εγκληματικών ευθυνών

Μετά τα τερατώδη λάθη που έγιναν στην διαχείριση της τραγωδίας της Ανατολικής Αττικήςκαι δέκα ημέρες μετά την ανείπωτη καταστροφή, το πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ ισχυρό, τόσο επικοινωνιακά όσο και πολιτικά, καθώς ο πρωθυπουργός βάλλεται από όλες τις πλευρές.

Το χτύπημα στο ηγετικό προφίλ του Πρωθυπουργού είναι ακόμα πιο δυνατό στη σκιά της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.
Και ενώ οι περισσότερες κινήσεις τα τελευταία χρόνια «έβγαιναν» στον Πρωθυπουργό, σε αυτή εδώ την τραγική κατάσταση, όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνει δεν αλλάζει την αρνητική εικόνα...
Το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται την πιο σκληρή κριτική από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, όχι απλά για την κυβέρνηση αλλά και για τον Πρωθυπουργό, για τον οποίο υψώνεται τις τελευταίες ώρες τείχος προστασίας.
Μεταξύ των κινήσεων που έχουν αποφασιστεί για την αλλαγή του κλίματος και ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο χθες το απόγευμα είναι η προαναγγελία για κατεδαφίσεις 3.185 αυθαιρέτων (2.500 σε δασική έκταση και 685 στον αιγιαλό), με την επισήμανση ότι τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών σε συνεργασία με την Περιφέρεια επιταχύνουν τη διαδικασία προτεραιοποίησης της σχετικής λίστας.
«Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι σαφής: η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον» τόνισε ο Τζανακόπουλος.

Η επιδίωξη πάντως είναι να μην εξαϋλωθεί το πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρας, καθώς με αυτό θα πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Αρα σε αυτή την πολύ αρνητική ατμόσφαιρα για την κυβέρνηση επιχειρείται να προστατευθεί πάση θυσία ο Τσίπρας και να μην τρωθεί άλλο το προφίλ του.
Και όπως σε κάθε πολεμική μάχη, έτσι και στον δρόμο προς τις εκλογές ο «στρατός» του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάει με χαμηλό ηθικό και με βαριά τραυματισμένο πολιτικά αρχηγό. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Χρ. Βερναρδάκη για τον Τσίπρα που είναι μόνο 44 ετών και δεν πρέπει να τον χτυπά κανείς.
Επιπλέον, σύμφωνα με το «Βηματοδότη», στο Μαξίμου εισηγούνται στον κ. Τσίπρα να δώσει και πάλι έμφαση στο Μακεδονικό. Να το αναδείξει σε πρώτο ζήτημα. Και αυτό το θέμα φθοροποιό είναι για την κυβέρνηση, αλλά ανάμεσα στην τραγωδία στην Ανατολική Αττική (που έφερε δεκάδες νεκρούς) και στο Μακεδονικό προτιμούν το λιγότερο φθοροποιό.
Μία άλλη εισήγηση προς τον κ. Τσίπρα (για να βγει η κυβέρνηση από τη δύσκολη κατάσταση) είναι να δώσει έμφαση στην οικονομία, δηλαδή στα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του με την έξοδο από τα μνημόνια και τις κοινωνικές παροχές που πρόκειται να δώσει.
Αλλά, λένε, αυγουστιάτικα ποιος θα δώσει βάση σε όλα αυτά; 
Ούτε βεβαίως μπορεί να στραφεί και πάλι προς την προσφιλή του μέθοδο, αυτή της σκανδαλολογίας, αφού το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει υποστεί φθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: