Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Public Issue: Εκλογές εδώ και τώρα ζητά το 56%, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος, καταρρέει ο Τσίπρας [κάρτες]


Με μεγάλη διαφορά προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με την τακτική πολιτική έρευνα της Public Issue για τον μήνα Απρίλιο.

Ακόμα, σύμφωνα με την έρευνα πλέον η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες.
Επίσης, ενδεικτικό της εικόνας κατάρρευσης της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα είναι το στοιχείο πως είναι ο μόνος πολιτικός που καταγράφει μείωση στη δημοφιλία του κατά 2%...
Ειδικότερα, στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 42% έναντι 26%.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι το ποσοστό του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά και το ποσοστό του «Κανένας από τους δύο» το οποίο πλέον περιορίζεται στο 31%.
Ακόμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρομέτρου της Public Issue, ωριμάζει μεταξύ των πολιτών η άποψη ότι η χώρα πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα μάλλον χρειάζεται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 39% που απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες στην παρούσα χρονική συγκυρία.
Η ψαλίδα στην παράσταση νίκης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 56ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το 74% των ερωτηθέντων, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους πεποιθήσεις, θεωρεί ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα τις κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία έναντι μόλις 18% που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή σε μια πιθανή εκλογική μάχη.
Αποκαλυπτικά, όμως, είναι και τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση των πολιτών και τα οποία καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης και εξόδου από τα Μνημόνια.
Πιο αναλυτικά, το 55% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αναμένουν να χειροτερέψει η οικονομική τους.
Η εικόνα των πολιτικών κομμάτων σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: