Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Spiegel: Το Παρίσι υποσχέθηκε στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους για να πουλήσει τις φρεγάτες

Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber

«Απόνερα» και στο Βερολίνο προκαλεί η περίπλοκη υπόθεση της συμφωνίας Αθήνας-Παρισιού για τις φρεγάτες.

Οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι αντιδρούν, καθώς φοβούνται ότι υπόθεση σχετίζεται με τη στάση που τηρεί η Γαλλία στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Στελέχη του FDP που μετέχουν στην επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag βλέπουν μία σύνδεση ανάμεσα στην προθυμία των Γάλλων να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ενδεχόμενη συμμετοχή πολλών δισεκατομμυρίων ανάμεσα στο Παρίσι και την Αθήνα, για τις φρεγάτες. 
Έτσι, απαιτούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, να ξεκαθαρίσει...
το ζήτημα, πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, σύμφωνα με το Spiegel.
«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συναινέσει σε συμφωνία υπέρ των γαλλικών ναυπηγείων σε βάρος των Γερμανών φορολογούμενων», τόνισε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Οτο Φρίκε. «Είτε η κυβέρνηση δεν γνώριζε για αυτή τη συμπαιγνία, είτε το ήξερε και θα έπρεπε να ενημερώσει αμέσως το κοινοβούλιο», συμπλήρωσε.
Το Spiegel επισημαίνει ότι προβληματισμό προκαλεί και ότι ενδεχομένως η χρηματοδότηση για τις φρεγάτες να προέλθει από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων που δεν έχουν αποδοθεί στη χώρα μας.
Ο Φρίκε αναμένει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα για το ζήτημα στην επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: