Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Τσακαλώτος στους FT: Ο έλεγχος μεταμνημονιακά ίσως είναι πιο συχνός απ' ό,τι σε άλλες χώρες

Για την αναπτυξιακή στρατηγική της Αθήνας μίλησε στη βρετανική εφημερίδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος/Φωτογραφία: Eurokinissi
Η Αθήνα ετοιμάζει μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, καθορίζοντας τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τα χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης, 
δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι τα σχέδια θα περιλαμβάνουν ενέργειες για την ταχύτερη... απονομής της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
«Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς», επεσήμανε. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί».
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης.
«Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο»
, ανέφερε.
Το γραφείο Τύπου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενοχλημένο από «ορισμένες πολιτικά ευφάνταστες ερμηνείες των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, στους Financial Times» σε άτυπη ενημέρωσή του επισημαίνει ότι: «Είναι πάμπολλες οι φορές που ο υπουργός έχει πει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης, πράγμα το οποίο προσδιορίζει μία καθαρή έξοδο και άλλες τόσες ότι θα υπάρχει μεταπρογραμματική παρακολούθηση, όπως εκείνη που είχαν και εξακολουθούν να έχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος "συν κάτι ακόμη". Το "συν κάτι ακόμη" ενδεχομένως να αφορά μία επιπλέον επίσκεψη ανά εξάμηνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: