Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πιο σκληρός και από τον… Σόιμπλε ο Τσακαλώτος για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας [Video]

Στην υπεράσπιση των πλειστηριασμών που -όπως είπε – αφορούν μόνον σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία και οι λαϊκές τάξεις, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση αναφερόμενοι σε ρεπορτάζ που ήθελαν να βγαίνουν στο σφυρί σπίτια ακόμη και για χρέη 30.000 ευρώ.
Είναι προφανές ότι οι εικόνες από τις διαμαρτυρίες πολιτών κατά των πλειστηριασμών ήταν... αυτές που ενεργοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας να συνεδριάσει άρον-άρον το πολιτικό συμβούλιο στην Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα έστειλαν μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών καθώς πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης.
Η διαδικασία είναι σημαντική όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
«Εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τότε έχουμε πρόβλημα, εάν δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια τότε έχουμε κοινωνικό πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως πλέον υπάρχουν τα εργαλεία για ρύθμιση οφειλών.
«Αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε θεσμοθετήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έχουμε δημιουργήσει ένα νέο πτωχευτικό κώδικα και σε όλα αυτά έχουμε βάλει κοινωνικά κριτήρια αλλά και δεοντολογία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Τώρα περάσαμε και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη έως 50.000 που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «η προστασία που υπάρχει μέχρι τέλος 2018 με νόμο Κατσέλη – Σταθάκη που φτάνει η προστασία της α’ κατοικίας ως 280.000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά, και αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας, αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να προστατεύσουν την α’ κατοικία».
Καταλήγοντας ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, να καταλαβαίνουμε τι γίνεται, υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία. Μία απ’ αυτές είναι να έχουμε ανάπτυξη και η κοινωνία να μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: