Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Άτακτη υποχώρηση μετά το φιάσκο Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή – Προχωρούν σε ανάκληση της πώλησης βλημάτων

Μετά το χθεσινό φιάσκο από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά την οποία οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκαν την συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, σε άτακτη υποχώρηση φέρεται να προχωρά η Κυβέρνηση καθώς έπειτα από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ξεκινά διαδικασίες ανάκλησης της θετικής απόφασης για την πώληση.
Η πρόταση Φίλη έγινε ομοφώνως αποδεκτή ενώ ο...

αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας είπε πως θα μεταφέρει αρμοδίως το θέμα.
Ο κ. Φίλης απαντώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν να εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης αναφέρθηκε σε αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου, του ΟΗΕ και διεθνών οργανισμών που καταδικάζουν την Σαουδική Αραβία για τον βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού της Υεμένης.
Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα επιχειρήσει να ακυρώσει στην πράξη την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, υπόθεση στην οποία ενεπλάκη ως μεσάζων ο επιχειρηματίας Βασίλειος Παπαδόπουλος, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριζε πως επρόκειτο γα διακρατική συμωνία Ελλάδος-Σαουδικής Αραβίας.
Απο την πλευρά του ΚΚΕ διευκρινίστηκε ότι η  πάγια θέση του κόμματος είναι η άμεση ακύρωση της συμφωνίας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Παραλλήλως, το προεδρείο της επιτροπής Εξοπλισμών απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία να κληθούν και να δώσουν απαντήσεις βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Η πλειοψηφία της επιτροπής Εξοπλισμών είπε όχι στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο διοικητής της ΕΥΠ, ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο πρεσβευτής και ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ μαζί με τον ταξίαρχο και τους στρατιωτικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: