Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Το «χαστούκι» του Πούτιν που πόνεσε τον Ερντογάν

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ
Παρά τις πρώτες ενθουσιώδεις δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, και για τις οικονομικές συμφωνίες που υπέγραψαν, το κουρδικό «αγκάθι» όχι μονό παραμένει αλλά οι Ρώσοι έδωσαν καινούριο χαστούκι στην Άγκυρα για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των τουρκικών καναλιών CNNTük, NTV και HaberTürk από την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν...
 η Ρωσία εκδήλωσε την πλήρη διαφωνία της με την τουρκική πλευρά όσον αφορά το ζήτημα του YPG, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας, καθώς, όπως αναφέρθηκε, όχι μόνο απορρίπτει ότι είναι τρομοκράτες αλλά θα συνεχίσει να τους στηρίζει και μάλιστα να τους προμηθεύει ρωσικά οπλικά συστήματα.
Παράλληλα η ρωσική πλευρά δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της για την βεβιασμένη τοποθέτηση της Άγκυρας ότι ο Άσαντ βομβαρδίζει με χημικά την συριακή αντιπολίτευση.
Εκτός από το καυτό αυτό ζήτημα, στο οποίο ο Ερντογάν δεν κατάφερε τίποτα, υπογράφτηκαν μια σειρά οικονομικών συμφωνιών παρά του ότι παραμένει το μερικό ρωσικό εμπάργκο στα τουρκικά αγροτικά προϊόντα. Έμφαση δόθηκε στην κατασκευή των κέντρων πυρηνικής ενέργειας από ρωσικές εταιρείες και κυρίως στον περίφημο ενεργειακό αγωγό, South Stream, που αν γίνει θα ανατρέψει τις ενεργειακές ισορροπίες στην Ευρώπη.
ΠΗΓΗ: nikosxeiladakis.gr
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: