Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: Τι αποκάλυψε ο ηγέτης των Κούρδων

Πισώπλατη μαχαιριά στον Ερντογάν από τον άνθρωπο που συνδέεται με προσωπική φιλία.

Σαν ισχυρό σοκ μεταδόθηκε στην Άγκυρα η είδηση ότι ο ηγέτης των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, Μεσούτ Μπαρζανί, που μέχρι σήμερα συνεργάζονταν με την Άγκυρα και μάλιστα συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Ερντογάν, ανήγγειλε ότι ήρθε η ώρα να ανακηρυχτεί ανεξάρτητο κουρδικό κράτος...


Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπαρζανί που δημοσιεύτηκαν στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιράκ αφού τόνισε ότι οι Κούρδοι είναι αυτοί που περισσότερο από όλους πολέμησαν κατά των Τζιχαντιστών, τόνισε πως ήρθε η ώρα να ανακηρυχτεί ανεξάρτητο κουρδικό κράτος, ένα όνειρο όλων των Κούρδων της Μέσης Ανατολής.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονη ανησυχία στην Άγκυρα καθώς η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας είναι η διατήρηση του σημερινού στάτους κβο στην Συρία και στο Ιράκ, με την απόρριψη κάθε σκέψης για δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής εστίας που θα βάλει φωτιά στην ίδια την Τουρκία.
Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με το Κιρκούκ, καθώς η έπαρση εκεί από τους Κούρδους της σημαίας του ανεξάρτητου κουρδικού κράτους έχει προκαλέσει καινούργιο πονοκέφαλο στην Άγκυρα, γιατί θεωρεί το Κιρκούκ σαν μια διεκδικούμενη περιοχή επειδή όπως υποστηρίζει εκεί κατοικεί πυκνός τουρκόφωνος πληθυσμός.
Πηγή: nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: