Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ: «Ρωτάμε – απαντάτε» – Ερωτηματολόγιο των δανειστών σε Τσακαλώτο

Γραπτό κείμενο με τις ερωτήσεις τους αναμένεται να στείλουν οι δανειστές στο ελληνικό ΥΠΟΙΚ.

Η αξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο όριο του εξευτελισμού!

«Προκειμένου να μην παίζουμε το μπρος-πίσω, ζητήθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Euro Working Group να μας τις στείλουν οι θεσμοί γραπτώς και με καθαρό τρόπο, ώστε να απαντήσουμε με αντίστοιχα καθαρό τρόπο»... ανέφερε ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.
«Αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και θα απαντήσουμε» ανέφερε, εκτιμώντας πως το ερωτηματολόγιο πιθανό να σταλεί αύριο από τον ESM.
Όσο για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους Θεσμούς, η ίδια πηγή διευκρίνησε πως δεν θα σταλεί αύριο, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Αντ΄αυτής, όπως διευκρίνησε ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ η κυβέρνηση ζήτησε στο EWG από τους θεσμούς να σταλούν πρώτα γραπτά τα θέματα προς απάντηση.

Για τις ανησυχίες δανειστών ότι μπορεί το μέτρο των 617 δισ. ευρώ να επαναληφθεί ο αξιωματούχος απάντησε ότι «η παροχή είναι εφάπαξ. Από εδώ και πέρα, σε συμφωνία με τους θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει».
«Είναι βέβαιο ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν συνδέονται με την β΄ αξιολόγηση. Έχει αποσυνδεθεί πλήρως» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.
Εκτίμησε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος «θα ενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του χρόνου». Είπε όμως ότι «για να ενεργοποιηθούν θα πρέπει να απαντηθούν από την δικιά μας την πλευρά κάποιες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει οι θεσμοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: