Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΤΟ FBI ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ! Το email που μπορεί να στοιχίσει την προεδρία της – «Όλα τα λεφτά είναι μέσα»


Το άνοιγμα ξανά από το FBI της υπόθεσης των email της Χίλαρι Κλιντον, υπόθεση που η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ήθελε να αφήσει πίσω της μετά την απαλλαγή στις 5 Ιουλίου ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Εκείνο το διάστημα ο διευθυντής του FBI James Comey είχε παραθέσει δημόσια το πόρισμα από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει στα emails της...
υποψηφίας για την προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας πως αν και η Χ.Κλίντον είχε αποστείλει και είχε δεχθεί απόρρητα email μέσω του προσωπικού server και ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» σε αυτό, εντούτοις πρότεινε στο υπουργείο δικαιοσύνης την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία σχετιζόμενη με την υπόθεση.

Και ενώ η Χ.Κλιντον θεωρούσε πως είχε αφήσει την ιστορία αυτή πίσω της, βλέποντας ταυτόχρονα να προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και μέσα από αυτές το «περίγραμμα» του Λευκού Οίκου» ξαφνικά στις 28 Οκτωβρίου ο διευθυντής του FBI ειδοποίησε το Κογκρέσο πως και σχετικά με έρευνα «που δεν σχετίζεται άμεσα με την Χ.Κλίντον η υπηρεσία έλαβε γνώση κάποιων email τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση», ανακοινώνοντας ουσιαστικά το άνοιγμα του φακέλου που αφορά την υπόθεση της υποψήφιας των Δημοκρατικών.
Μετά από τις αποκαλύψεις αυτές ήρθε στο φως η υπόθεση της βοηθούς Huma Abedin, που φέρεται να έχει σχέσεις με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ μέσω των οποίων εξασφάλιζε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία με αντάλλαγμα ίσως την προσφορά σε αυτές τις χώρες απόρρητων πληροφοριών, ενώ στην τελευταία εξέλιξη ο επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας John Podesta φαίνεται να έχει δεχθεί email από την Tina Flournoy (πρώην επικεφαλής του γραφείου του Μπίλ Κλίντον) να αναφέρει: «Δωρητές ξένων κυβερνήσεων: Όλα τα λεφτά είναι μέσα».
Η εξέλιξη αυτή όμως φαίνεται να φέρνει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Αμερικής , δίνοντας το δικαίωμα στον Τράμπ να υπονοεί ευθέως ότι αν βγει πρόεδρος η κ. Κλίντον, θα είναι για άλλη μια φορά πρόεδρος των ΗΠΑ υπόλογος με την δικαιοσύνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, προέβλεψε σήμερα ότι η εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ θα βύθιζε τη χώρα σε μια σοβαρή πολιτική κρίση, εκτιμώντας ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα διωχθεί από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση του ιδιωτικού διακομιστή που χρησιμοποιούσε για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Η χώρα μας θα εξακολουθήσει να υποφέρει. (Η Κλίντον) είναι ακατάλληλη και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Η εκλογή της θα βύθιζε το κράτος και τη χώρα μας σε μια συνταγματική κρίση» είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν.
«Αν εκλεγεί η Χίλαρι, θα αντιμετωπίσει μια παρατεταμένη ποινική έρευνα και πιθανότατα μια ποινική δίκη. Μια δίκη σε βάρος εν ενεργεία προέδρου» είπε ο Τραμπ, οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
«Στο διάστημα αυτό ο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον οποίο μιλά άσχημα, και όλοι οι άλλοι ηγέτες θα γελάνε και θα διασκεδάζουν», συνέχισε.
Ο Τραμπ αναφέρθηκε επί μακρόν στην απόφαση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να ενημερώσει την Παρασκευή το Κογκρέσο ότι εντοπίστηκαν νέα μηνύματα που ενδεχομένως να σχετίζονται με την έρευνα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον, η οποία όμως είχε τεθεί στο αρχείο από τον περασμένο Ιούλιο. «Ο διευθυντής Κόμεϊ επέδειξε μεγάλο θάρρος» είπε, αν και τον Ιούλιο τον είχε επικρίνει δριμύτατα επειδή είχε αποφασίσει να μην συνεχίσει την έρευνά του σε βάρος της Κλίντον. «Πραγματικά διαφωνούσα μαζί του, δεν ήμουν υποστηρικτής του. Όμως ανέκτησε την τιμή του με αυτό που έκανε», πρόσθεσε.
Τα νέα μηνύματα, που θα εξεταστούν για να καθοριστεί αν με αυτά μπορεί να τροποποιηθούν τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας, βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Άντονι Ουάινερ και της Χιούμα Αμπεντίν, μιας στενής συνεργάτιδας της Κλίντον. Ο Ουάινερ ήταν υπό διερεύνηση για μια άλλη υπόθεση, για μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που έστελνε σε μια ανήλικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: