Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Στην Βουλή έστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τρεις δικογραφίες που αφορούν υπουργούς, προκειμένου να κινηθούν οι σχετικές από τον νόμο διαδικασίες.

Η μία από αυτές αφορά τον κ. Βαρουφάκη, με αφορμή αναφορά πολίτη που τον κατηγορεί ότι έχει τελέσει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας...
 καθώς με τις πράξεις και τις παραλείψεις του υπονόμευσε την έγκαιρη και συμφέρουσα συμφωνία με τους δανειστές κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης πέρσι το καλοκαίρι. 
Όπως αναφέρει ο πολίτης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραβίασε την εντολή που πήρε από το λαό, ασκώντας το έργο του ως τηλεπερσόνα και ως συνεντευξιαζόμενος μάγος της δημιουργικής ασάφειας, αλλά και ως δημοδιδάσκαλος της θεωρίας των παιγνίων.
Οι άλλες δύο αφορούν τους κ.κ Ξανθό και Πολάκη και συγκεκριμένα:
Η πρώτη δικογραφία κινήθηκε μετά από αναφορές δύο κατοίκων της Κοζάνης που μιλούν για τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο της πόλης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όπως λένε ανθρώπινες ζωές. Οι δυο κάτοικοι της Κοζάνης ζητούν να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών (παράβαση καθήκοντος) κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Η δεύτερη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε βάρος του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω των δηλώσεων του. Ο κ Πολάκης στις επίμαχες δηλώσεις του είχε πει, μεταξύ των άλλων, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλίας του κ. Πολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: