Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: "Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" (Βίντεο + ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: "Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" (ΕΙΚΟΝΕΣ) - Multimedia 2Κάλεσε τους νέους να "διώξουν" την κυβέρνηση 
κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη 
- Η ειδική αναφορά του στον Κυρανάκη
”Η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη, ήρθε η ώρα να παίξετε επίθεση. Ήρθε η ώρα να παίξουμε επίθεση. Ήρθε η ώρα να βγάλετε κόκκινη κάρτα στον κ. Τσίπρα, ήρθε η ώρα να του πείτε “φύγετε”, ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ"...
Με αυτή την προεκλογική φράση ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ανέβασε τους τόνους στην κόντρα με το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά πως χρειάζονται άμεσα εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους να "διώξουν" την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
"Σας καλώ στο μεγάλο αγώνα για να φύγει αυτή η επικίνδυνη Κυβέρνηση που οδηγεί μέρα με την ημέρα τους νέους και την Ελλάδα στον κατήφορο. Είναι δική σας υπόθεση να μπει ένα τέλος σε αυτή την ασφυξία. Να αποφασίσει η νέα γενιά και ο λαός μας για το μέλλον του. Δημιουργήστε ένα κίνημα απομάκρυνσης της επικίνδυνης παρέας του Μαξίμου. Σας γύρισαν την πλάτη, διώξτε τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 
Και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε στα μάτια αυτούς που κάθονται δίπλα σας και αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς σήμερα για να γίνει η ζωή τους καλύτερη; Αυτούς που κλείνουν τα αυτιά τους στο άκουσμα της πολιτικής . Αυτούς που μας γυρνάνε την πλάτη. Για αυτούς πρέπει να δώσετε τη μάχη, για αυτούς πρέπει να δώσουμε τη μάχη.  Και πρέπει να τη δώσετε γιατί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει εχθρό της τη νέα γενιά. Ακούσαμε τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χθες, τον κ. Πολάκη να αποκαλεί τους 25χρονους “χθεσινά αυγά” επειδή τόλμησαν να του πουν μια διαφορετική άποψη».
Η ειδική αναφορά στον Κυρανάκη
Ειδική αναφορά στον Κωνσταντίνο Κυρανακη έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά σε ένα κομμάτι της ομιλίας του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο οποίος μίλησε για το πώς έχει δυσφημίσει ο Αλέξης Τσίπρας το ο όνομα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Παίρνοντας αφορμή από αυτό, είπε χαρακτηριστικά ότι χάρηκε που το είπε και στη συνέχεια ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, καταληγοντας στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη είναι ο σπίτι μας.
 
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παίξει άμυνα απέναντι στην οργή της κοινωνίας. Τα κάνει όλα αυτά ως άμυνα στην οργή της κοινωνίας που έχει προκαλέσει η αναξιοπιστία και η ανικανότητά του.  Την άμυνα του κομματικού Κράτους, των προσλήψεων για κολλητούς που απαιτούν να πληρώσετε εσείς οι νέοι από τους φόρους και τις εισφορές σας. Πού είναι η Δικαιοσύνη;  
Με την άμυνα των καταλήψεων που στόχο έχουν να διατηρήσουν τα προνόμια των λίγων σε βάρος της μόρφωσης εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών. Που είναι η ελευθερία στη γνώση; Την άμυνα της παραβίασης βασικών ελευθεριών. Την άμυνα της λάσπης ως απάντηση σε κάθε πολιτικό επιχείρημα. Την άμυνα που για να επιβιώσει θέλει ακόμη και να ελέγξει το διαδίκτυο. Πού είναι η Δημοκρατία; Την άμυνα της κυβερνητικής παρέας που βάζει τις κλούβες έξω από το Μαξίμου. Πού είναι ο διάλογος και η συμμετοχή;. Που είναι οι καλύτερες μέρες που σας υποσχέθηκαν; Που είναι η ελευθερία στη γνώση όταν κατεδαφίζουν και τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση;».
 
Αναφερόμενος στο Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε  πως στις κορυφαίες προτεραιότητές του είναι «η Εθνική Στρατηγική για την Παιδεία».
«Η παιδεία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτή τη χώρα», σημείωσε και υπογράμμισε ότι «η  παιδεία είναι ο πυλώνας του πολιτισμού μας. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στη μόρφωσή είτε βάζοντας λουκέτο σε Πανεπιστήμια, είτε βάζοντας υπέρμετρους φόρους, είτε κατεδαφίζοντας την ιδιωτική εκπαίδευση, είτε ποινικοποιώντας την αριστεία. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε από την αρχή την αρχιτεκτονική του εκπαιδευτικού συστήματος. Με σχολεία και δασκάλους που θα βρίσκουν και θα αναδεικνύουν το ταλέντο του κάθε μαθητή.  Με Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. που θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πανευρωπαϊκά για το επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής κατάρτισης που θα προσφέρουν. Με μεταπτυχιακά προγράμματα που θα προσελκύουν φοιτητές από όλον τον πλανήτη. Με σπουδές που θα συνδέονται με την αγορά εργασίας». 

 
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στα παιδιά που έγιναν θύματα του brain drain και έφυγαν στο εξωτερικό, και είπε χαρακτηριστικά: «Είστε κεφάλαιο για τη χώρα. Θέλουμε να γυρίσετε πίσω μετά τις σπουδές σας, θέλουμε να συμβάλλετε στην ανόρθωση του τόπου με τη γνώση και την εμπειρία σας. Να γυρίσετε στην πατρίδα που αγαπάτε, και μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες να έχουν τη θέση που τους αξίζει στο σύγχρονο κόσμο».
 
Επίσης, επισήμανε την ανάγκη για ανανέωση του πολιτικού συστήματος και ανέφερε πως «η Ελλάδα χρειάζεται νέους στην πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται τους νέους στην πρώτη γραμμή. Χρειάζεται ένα στελεχιακό δυναμικό που θα μπορεί να εκπροσωπεί με σοβαρότητα, με όρεξη για δουλειά και με αίσθημα ευθύνης, όλους τους δημιουργικούς Έλληνες. Η ανανέωση δεν έχει μόνο ηλικιακό πρόσημο. Το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται ένα νέο πολιτικό DNA που θα κλείσει το κεφάλαιο του λαϊκισμού. Δεσμεύομαι λοιπόν για μια ουσιαστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Σας ζητώ όλοι μαζί να σηκώσουμε τους νέους από τον καναπέ και να τους φέρουμε στο δικό μας γήπεδο».
 
Για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην πολιτική η ΟΝΝΕΔ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αλλάξτε τον τρόπο που γίνεται σήμερα η πολιτική. Πείτε όχι στο ρουσφέτι και στο βόλεμα. Πείτε ναι σε οτιδήποτε μπορεί να φέρει οξυγόνο στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν θέλω μια ΟΝΝΕΔ μηχανισμών δεν θα ανεχτώ μια ΟΝΝΕΔ που θα αναπαράγει παθογένειες του χθες. Παθογένειες πελατειακών σχέσεων. Θέλω την ΟΝΝΕΔ που θα συνομιλεί με το μέλλον και θα σχεδιάζει το μέλλον. Εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε καινούργιες ιδέες. Σας θέλω μαζί μου για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δικό σας αύριο. Το αύριο της νέας γενιάς. Το αύριο της Ελλάδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: