Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ! Η λύση Ευρώπης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος – «Ξεχάστε» το κούρεμα…

Σοκ και δέος προκαλούν όσα ακούγονται σε Ευρώπη και Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος, ενώ όπως όλα δείχνουν το «κούρεμα» έχει ξεχαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, από την πλευρά του ΔΝΤ, η λύση που προκρίνεται είναι η αναπροσαρμογή της διάρκειας του ελληνικού χρέους για να μην επηρεάζεται η τρέχουσα ονομαστική του αξία. Ωστόσο, με αυτό διαφωνεί...
η Λαγκάρντ καθώς σε αυτή την περίπτωση όπως υποστηρίζει δεν θα υπάρκει καμία ουσιαστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η διαφωνία των τεχνοκρατών του ΔΝΤ εστιάζεται κυρίως στην διάρκεια, στα επιτόκια και την περίοδο χάριτος.
Οι τεχνικές επιτροπές του ESM και της ΕΚΤ έχουν παρουσιάσει στα μοντέλα τους σενάρια επιμήκυνσης 10-20 χρόνων, μετά το 2054 που λήγει η χρονική διάρκεια των δανείων. Στον αντίποδα, η συνδυαστική φόρμουλα που επεξεργάζεται το ΔΝΤ αφορά στην επιμήκυνση του χρέους στα 70 έτη, μια περίοδος χάριτος 30 ετών και μείωση επιτοκίων που θα επιτρέπουν να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Σε κάθε περίπτωση, όποια δηλαδή λύση προκριθεί, ένα θεωρείται δεδομένο, ότι πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα ξεμπερδέψει από τα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: