Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα απλά κάθεται και παρακολουθεί...

 Aris Oikonomou / SOOCΓια τα λάθη που έχουν γίνει από την ίδια και από το ΔΝΤ στο ζήτημα της Ελλάδας μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Bloomberg.

Οπως δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της Ελλάδας για έγκριση και ανάληψη μέτρων που...
χρειάζονταν, διότι η μία κυβέρνηση που διαδεχόταν την άλλη ισχυριζόταν πάντα πως αυτές οι μεταρρυθμίσεις επιβάλλονται από την Τρόικα, «βάζοντας όλα τα μέλη (ΔΝΤ, Ευρωπαίους εκπροσώπους, ΕΚΤ) στο ίδιο σακί», τονίζοντας πως αυτό δεν είναι το πραγματικό τους πρόγραμμα ή τα δικά τους μέτρα.
Παράλληλα, αναγνώρισε πως έγιναν λάθη και σε ό,τι είχε να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, όπου έγινε υποτίμηση των υφεσιακών επιπτώσεων σε ορισμένα από τα μέτρα που προτάθηκαν.
Αυτό που επισημαίνει η κ. Λαγκάρντ είναι πως η Ελλάδα απλά κάθεται και παρακολουθεί, περιμένοντας τα ζητήματα να διευθετηθούν, υπογραμμίζοντας πως κάθε ηγέτης οφείλει να «πάρει πάνω του» μεγαλύτερη ευθύνη για την αποκατάσταση της χώρας.
Ερωτηθείσα για το εάν περιμένει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ, η επικεφαλής του ΔΝΤ απαντά θετικά, εξηγώντας πως η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ενισχύει τον κρίσιμο ρόλο της χώρας στην Ενωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: