Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Σαγιά - Καβγάς κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου

Τρικυμία στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την έντονη φημολογία για παραίτηση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαγιάς δεν έχει πάει στο γραφείο του από την 29η Ιουνίου, μετά τον άγριο καβγά που είχε με τους υπουργούς Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά και Νίκο Βούτση...

Ο κ. Σαγιάς ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε πως είχε πει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Διαισθάνομαι πως με το δημοψήφισμα καταστρέφουμε τη χώρα».
Ωστόσο, όπως φαίνεται, η άποψη του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος άκουσε τους υπουργούς που ζητούσαν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Μάλιστα, το επεισόδιο είχε διαρρεύσει και στον Τύπο. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό το επεισόδιο ανάμεσα σε Βαρουφάκη και Σαγιά, όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε κακογραμμένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πρωτοστατούσε στην πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα και στο τέλος της διαπραγμάτευσης.
Από την πλευρά του, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τα περί παραιτήσεως του Σπύρου Σαγιά, ωστόσο ο τελευταίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο γραφείο του.  
Καυγάς κορυφής στο τελευταίο υπουργικό
Στα δύο ήταν κομμένο το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα.
Από τη μία, οι κκ. Δραγασάκης,  Σπύρος Σαγιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, οι οποίοι ζήτησαν επανεξέταση της συμφωνίας και προσπάθεια για συμβιβασμό.
Από την άλλη βρέθηκαν οι «σκληροί» της κυβέρνησης κ.κ. Νίκος Παπάς και Γιάνης Βαρουφάκης οι οποίοι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να φτάσει στα άκρα και τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Φωνές στο υπουργικό για να φύγει ο Βαρουφάκης
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για τον υπουργό Οικονομικών και την στάση του μέχρι τώρα. Κορυφαία στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζήτησαν ευθέως την αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.
Την ίδια άποψη εξέφρασαν εντόνως ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σπύρος Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και βασικό μέλος της διαπραγμάτευσης Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος.
Ακούστηκαν βαριές κουβέντες με αφορμή το κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα που είχε συντάξει ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ ο Νίκος Παππάς έφτασε στο σημείο «ωρυόμενος» να δηλώσει «εγώ δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι ξανά με αυτόν εδώ τον τύπο».
Το Μαξίμου διαψεύδει παραίτηση Σαγιά
Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς δεν υπέβαλε ποτέ παραίτηση αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Οι φήμες για παραίτησή του είναι ψευδείς, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: