Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Ποντάρουν στο «ναι» οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου!


Η Ελλάδα δεν απασχολεί μόνο τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου αλλά… δίνει και παίρνει στις μεγάλες ξένες στοιχηματικές εταιρείες. σχετικά με το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

Οι αποδόσεις που δίνουν πάντως οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου είναι περίπου ταυτόσημες και συμφωνούν ότι προβάδισμα έχει το ΝΑΙ.
Η Ladbrokes παρέχει απόδοση...

1,33 στο «Nαι» και 3,00 στο «Οχι». Η William Hill, η οποία τον περασμένο Απρίλιο είχε σταματήσει να δέχεται στοιχήματα για το ενδεχόμενο του Grexit, δίνει απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι». Η Betfair βλέπει τις ίδιες σχεδόν αποδόσεις και πιθανότητες με τη William Hill για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, δίνοντας απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι».
Αυτό σημαίνει ότι οι ξένες στοιχηματικές εταιρείες «βλέπουν» να επικρατεί το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Στα ίδια επίπεδα κυναίνονται και οι πιθανότητες για το Grexit μέχρι τώρα και γενικότερα μέσα στο 2015. Οι στοιχηματικές εταιρείες πάλι τάσσονται «κατά», δίνοντας μέση απόδοση 1,36 σε όσους ποντάρουν στο ότι δεν θα συμβεί το Grexit και 3,25 σε όσους ποντάρουν ότι θα υπάρξει έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη φέτος. 

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, ότι οι πιθανότητες αυξάνονταν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και μειώνονταν για το Grexit.
Για παράδειγμα, η Paddy Power μείωσε την απόδοση σε όσους στοιχηματίζουν υπέρ της παραμονής της χώρας και αύξησε σε όσους ποντάρουν στην έξοδό της. Τα χαράματα της Δευτέρας η απόδοση όσων πόνταραν στο Grexit ήταν 2,25 και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ανήλθε στο 3,25. Οι αντίστοιχες αποδόσεις της Betfair ανήλθαν από 2,15 σε 3,00 και του ανταλλακτηρίου της Betfair (δηλαδή στοιχηματισμός μεταξύ παικτών) από 2,60 σε 3,14.

Οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι αν μια χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτή με μεγάλη σιγουριά θα είναι η Ελλάδα. Ειδικότερα, η William Hill στο ερώτημα «ποια χώρα θα βγει πρώτη από την Ε.Ε.», η Ελλάδα έχει απόδοση μόλις 1,33, δηλαδή πιθανότητα 75%. Ακολουθεί η Βρετανία με απόδοση 5,00 (πιθανότητα 20%), η Ουγγαρία με απόδοση 13,00 (7,7%) και η Κύπρος με 15,00 (6,6%).

Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης


Δεν υπάρχουν σχόλια: