Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ είχε ενημερώσει εδώ και εβδομάδες την ελληνική κυβέρνηση για τα capital controls!


Ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών κ. Λιου είχε προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες την ελληνική κυβέρνηση για τις συνέπειες μη επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και την επιβολή capital controls.

Αυτό αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Μέγκα Μιχάλης Ιγνατίου λεγοντας παράλληλα ότι σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους...
Κριστίν Λαγκάρντ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και Μισέλ Σαπέν σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, στα τηλεφωνήματά του αυτά σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας Οικονομίας να βρουν μια βιώσιμη λύση που να βάζει την Ελλάδα σε ένα δρόμο προς την εξυγίανση και την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης.

Σημείωσε δε, ότι είναι σημαντικό για όλα τα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη λύσης, συμπεριλαμβανομένης μιας συζήτησης για πιθανή ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μέχρι την 5η Ιουλίου που θα γίνει το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Λίου υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να υιοθετήσει δύσκολα μέτρα ώστε να βρεθεί μια ρεαλιστική συμβιβαστική λύση με τους πιστωτές της, λέγοντας ότι είναι αναγκαία η υιοθέτηση μέτρων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην πορέια προς το δημοψήφισμα.

Επιπλέον, ανώτεροι αξιωματούχοι του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ επικοινώνησαν με Έλληνες αξιωματούχους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: