Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα: Φώναξαν μέσα στη βροχή υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα [εικόνες & βίντεο]

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα: Φώναξαν μέσα στη βροχή υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα [εικόνες & βίντεο]
Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ έγινε την Τρίτη στο Σύνταγμα.
Tο κάλεσμα είχε οριστεί για...
τις 19:30 στη Βουλή των Ελλήνων και πλήθος πολιτών κρατώντας πανό με συνθήματα και ελληνικές σημαίες κατέκλυσαν το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.
Ολοι στη θέση τους, αψήφησαν τη βροχή που δυνάμωσε, γύρω στις 20:00...
O Αδωνις Γεωργιάδης έβαλε στο Twitter του μια φωτογραφία που είχε το Σύνταγμα γεμάτο κόσμο και ένα κεραυνό λόγω της κακοκαιρίας με τον βουλευτή της ΝΔ να τονίζει:
«Τρομερή φωτό τώρα από το Σύνταγμα...δεν μας πτοούν ούτε οι βροχές ούτε οι αστραπές...Μένουμε Ευρώπη!»
Την τελευταία ημέρα του προγράμματος στήριξης, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» απηύθυναν μέσω facebook πρόσκληση συμμετοχής σε όλους υπογραμμίζοντας πως:
Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Έφτασε η ώρα των μεγαλύτερων αγώνων.
Οι ευθύνες όλων μας για την διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας μας, είναι τεράστιες.
Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες.
Αν επιτρέψουμε στον ακραίο αριστερό-δεξιό συρφετό, να εξοβελίσει τη χώρα από την Ε.Ε. και από το Ευρώ, ίσως στο μέλλον δημοκρατικές κυβερνήσεις, να εκλιπαρούν, χώρες όπως η Αλβανία, η Βοσνία και η FYROM να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν για την επανένταξή της στην Ένωση.
Με το δημοψήφισμα που αποφασίσθηκε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ στους πολίτες τίθεται χωρίς αμφιβολία η επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη.
Το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε η κυβέρνηση ή η τρόικα, που ούτως ή άλλως ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους.
Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι "ηρωική πράξη αντίστασης" όπως υποκριτικά υποστήριξε ο Τσίπρας, αλλά απόπειρα διχασμού των Ελλήνων για να αποφύγει τον διχασμό στο κόμμα του. Δυστυχώς τολμά να θυσιάσει τον Λαό για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του και της εξουσίας του.
Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Αν χαθεί αυτή η μάχη, θα έχει χαθεί ο πόλεμος και δεν θα υπάρξει πλέον καμία δυνατότητα επιστροφής. Ο Λαός μας θα αντιμετωπίσει μια εθνική καταστροφή, ίσως μια νέα Μικρασιατική καταστροφή.
Ας διατρανώσουμε λοιπόν και πάλι, την απόφασή μας να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, όπως κάναμε στις 18 και στις 22 Ιουνίου.
Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής, αυτό που καθοδηγεί τις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης.
Ας συμμετάσχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ, για την ΕΛΛΑΔΑ, για την ΕΥΡΩΠΗ, για τη ΖΩΗ την δική μας και των παιδιών μας.
Με τις σφυρίχτρες μας στο Σύνταγμα Τρίτη 30 Ιουνίου, 19:30».
Οι συγκεντρωμένοι, που τάσσονται υπέρ της επικράτησης του «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Σε τουλάχιστον 5 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί στην πλατεία Συντάγματος, πριν από τη συγκέντρωση με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».
Πριν ακόμη ξεκινήσει η συγκέντρωση των πολιτών, άγνωστοι έκαναν την εμφάνισή τους, πετώντας φυλλάδια που έγραφαν «Γερμανοτσολιάδες, Δοσίλογοι, Προδότες. Σύντομα θα λογαριαστούμε».
Μεταξύ εκείνων που έχουν κοινοποιήσει τη εκδήλωση και καλούσαν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα μέσα από τις σελίδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου και Κωστής Χατζηδάκης, ενώ το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αλλά κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Στην συγκέντρωση μίλησε μεταξύ άλλων και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.





Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi
Αυτός ο κόσμος είναι συγκλονιστικός! Οικογενειάρχες,εργαζόμενοι, νέοι κάθονται υπό βροχήν για να πουν: Μένουμε Ευρώπη
Harry Theoharis ‏@htheoharis
Παρα την βροχή λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: