Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ: «Ξαφνικός θάνατος» στη συνάντηση με Τσίπρα, Ολάντ, Μέρκελ

<a href="http://www.crashonline.gr/%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%b8%cf%81%ce%af%ce%bb%ce%b5%cf%81-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84/"><b>ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ: «Ξαφνικός θάνατος» στη συνάντηση με Τσίπρα, Ολάντ, Μέρκελ</b></a><p>ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ: Λεπτό προς λεπτό το θρίλερ της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες (video)</p>

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες εστιάζοντας.

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα όπως πάντα. Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές και να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε μία λύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός αποχωρώντας τελευταίος μετά από την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
«Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσουμε μία λύση βιώσιμη και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή και ασφάλεια στην ανάπτυξη και με χρέος βιώσιμο, σε μία προοπτική που θα δώσει ξανά ασφάλεια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, που αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.
Πληροφορίες από την Ελληνική αποστολή, τονιζουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες προκειμένου να γεφυρωθούν και οι υπόλοιπες διαφορές.  Ειδικότερα, σήμερα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, ενώ ξεχωριστές συναντήσεις θα γίνουν και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

 ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ


Η Ανγκέλα Μέρκελ αναχώρησε ήδη για το Βερολίνο και όπως αναφέρουν πηγές φίλα προσκείμενες σε αυτήν, Ελλάδα και Ευρωπαίοι Εταίροι, θα εντατικοποιήσουν τις επαφές τους. Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Βερολίνο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι τα τέλη Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: