Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»! «Γραμμή» Λαφαζάνη για επιστροφή στη δραχμή !


Η ιστοσελίδα Iskra αναδημοσιεύει τα ευρήματα από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο διάστημα 28 με 30 Απριλίου. 
Η δημοσκόπηση είναι εκτίμηση τάσεων στα θέματα οικονομίας, με το σάιτ που πρόσκειται στον κ. Λαφαζάνη, να δίνει διαφορετική ερμηνεία από αυτή της κυβέρνησης και του...
ΣΥΡΙΖΑ. 
Σχετικά με την στάση των πολιτών απέναντι στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καταλήγουν σε αδιέξοδο, με το ερώτημα της παραμονής στο ευρώ με την εφαρμογή νέου μνημονίου ή την επιστροφή στη δραχμή και την εφαρμογή ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής, πάνω από ένας στους τρεις ερωτηθέντες (35%) απάντησαν ότι προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή έναντι 55,5% που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την εφαρμογή νέου μνημονίου, ενώ 6,5% δεν απάντησε (ΔΞ/ΔΑ).
Για το ίδιο θέμα, σχεδόν 6 στους 10 (58%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τασσονται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και στην εφαρμογή ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής, ενώ υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την εφαρμογή νέου μνημονίου τάσσεται το 34%.
Με διαφοροποιημένη τη διατύπωση του ερωτήματος στο υποθετικό δημοψήφισμα («αν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καταλήγουν σε αδιέξοδο και η κυβέρνηση αποφασίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εσείς ανάμεσα στην παραμονή στο ευρώ ή στην επιστροφή στην δραχμή τί θα επιλέγατε;») 27% των ερωτηθέντων απάντησε υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, 66,5% απάντησε υπέρ της παραμονής στο ευρώ και 6,5% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.
Στο ίδιο ερώτημα, σχεδόν 4 στους 10 (39%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και 53,5% απάντησε υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Το υπόλοιπο 7,5% δεν απάντησε ή δεν γνωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: