Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ο κρυφός πόλεμος Γιάνη – Μαξίμου, πίσω από τα χαμόγελα! ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ «ΤΕΞΑΣ»!

Υπόγειος πόλεμος με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες για την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μαξίμου και του Γιάνη Βαρουφάκη σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα

Οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν έρθει σε σύγκρουση μετά τα όσα έγιναν στη Ρίγα της Εσθονίας όπου ο υπουργός Οικονομικών απομονώθηκε πλήρως από τους ομολόγους στο Eurogroup ενώ ή αντίδρασή του να μην...

πάει στο επίσημο δείπνο κάνοντας μάλιστα και απαξιωτικά σχόλια μέσω διαρροών περί «βαρετών συναντήσεων» έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Ενδεικτικό τις κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τα «καρφιά» που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που αντικατέστησε τον κ. Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις. 
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι αναφορές του περί λανθασμένων χειρισμών στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, έγιναν κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα και πληροφορίες εκτός από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που ο ίδιος είπε ότι ζήτησε την απομάκρυνση Βαρουφάκη, την ίδια απαίτηση είχε και η Άγκελα Μέρκελ.
Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα έτσι εύκολα. 
Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι ετοιμάζει εντυπωσιακή έξοδο θιγμένος από την υποβάθμισή του.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε βέτο για μια σειρά μέτρων που συζητήθηκαν να μπουν στη λίστα που ζητάνε οι δανειστές.
Παράλληλα σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, τόσο το επεισόδιο στα Εξάρχεια όσο και το «σόου» στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς εντάσσονται στην τακτική που ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης προετοιμάζοντας το επόμενο βήμα…


Δεν υπάρχουν σχόλια: