Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Νέο σενάριο διακινείται από το Spiegel: Έρχεται Grexit και ευρώ μόνο για την Ελλάδα!

spiegel ελλάδα

Η εφημερίδα «φέρνει και πάλι την καταστροφή» και προειδοποιεί ότι μετά από δύο τρεις μήνες, δεν θα είναι δυνατόν να βρεθούν περαιτέρω χρήματα

Μάλλον η επικαιρότητα δεν έχει κάτι αξιόλογο στη Γερμανία και το Spiegel δια του γνωστού δημοσιογράφου Βόλφγκανγκ Μούνχαου είπε για ακόμη μια φορά να φέρει την καταστροφή στην Ελλάδα που αποτελεί και το…
αγαπημένο τους θέμα
Κάπως έτσι στο άρθρο με τίτλο πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα Grexitγίνεται αναφορά σε ένα νέο νόμισμα για την Ελλάδα που θα είναι μεταβατικό και που στη συνέχεια θα μπορεί να μετατραπεί είτε ξανά σε ευρώ είτε σε δραχμή.
Το Spiegel αναφέρει ότι, μετά από τα 460 εκατ. ευρώ που θα πληρώσει το ΔΝΤ, κανένας δεν ξέρει αν θα έχει η Ελλάδα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Μετά από δύο τρεις μήνεςόμως, ένα είναι το σίγουρο: Δεν θα είναι δυνατόν να βρεθούν περαιτέρω χρήματα, ακόμη και αν βάλει κανείς χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα αποθέματα των τραπεζών.
“Η στιγμή αυτή δεν θα έλθει τον Απρίλη αλλά κάποια στιγμή στον Μάιο ή το αργότερο τον Ιούλιο” λέει ο δημοσιογράφος που βλέπει ότι το Grexit είναι απλά θέμα χρόνου.
“Πάντα συμβούλευα να μην αφήσουμε τα πράγματα να φτάσουν στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Στη Γερμανία κάθε αρμόδιος γνωρίζει εδώ και καιρό, ότι οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη τους” λέει ο Μούνχαου και συμπληρώνει:
“Αυτή την αλήθεια θα μπορούσαμε να την δούμε ήδη από το 2010, το αργότερο, όμως το 2012. Πριν από πέντε χρόνια η διάσωση της Ελλάδας θα ήταν απλή υπόθεση, όχι τώρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: