"Το πρόβλημα με τις μεταρρυθμίσεις είναι πως η λέξη 'μεταρρύθμιση' αντηχεί στην Ελλάδα όπως...
η λέξη 'δημοκρατία' στο Ιράκ. Όπως η δημοκρατία έτσι και η μεταρρύθμιση είναι μια εξαιρετική αρχή. Πείτε τη λέξη 'δημοκρατία' στο Ιράκ και ο κόσμος θα τρέχει να κρυφτεί. Ομοίως και στην Ελλάδα η 'μεταρρύθμιση' είναι μια βρώμικη λέξη.
Όταν οι Έλληνες ακούν τη λέξη 'μεταρρύθμιση' αν είσαι συνταξιούχος θα σκεφτείς ότι θα σου κόψουν τη σύνταξη, αν είσαι μικρός επιχειρηματίας, αν είσαι ακόμη ένας μικρός επιχειρηματίας σκέφτεσαι ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ που είναι ήδη στο 23%. Το πρόβλημα βεβαίως ότι δεν τον εισπράττουμε αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Πρέπει να δώσουμε στη λέξη 'μεταρρύθμιση' ένα καλό όνομα. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι να επιτεθούμε στα παγιωμένα συμφέροντα (συντεχνίες) που στέκονται πίσω από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και που προσπάθησαν να επιβάλουν στην κοινωνία την αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις ενώ αρνούνται τις μεταρρυθμίσεις για τους ίδιους".
Στην ίδια συζήτηση με τον οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μίλησε για δέσμευση της κυβέρνησης να μην επιστρέψει σε πρωτογενή ελλείμματα και για την πρόθεσή της για επανεκκίνηση των ιδιωτικοποιήσεων.
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εναντιωθεί στην πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων" είπε, "έχει όμως υποσχεθεί ότι δεν θα ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί, και κατά τη διάρκεια του τετραμήνου που έχει ορισθεί με το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου δεν θα επανεξετάσει παρά μόνο ορισμένες προσφορές". Επισήμανε ακόμη ότι η επιλογή της Αθήνας είναι οι κοινοπραξίες δημοσίου με ιδιώτες.
Πηγή : Mega
Εθνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου