Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τύμβος "Καστά" - Αμφίπολης: Η οριστική απόδειξη της ελληνικότητας των Μακεδόνων!

Το ενιαίο και αδιαίρετο του ελλαδικού χώρου αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη

Η ανακάλυψη των δύο Καρυάτιδων έχει ακόμα μεγαλύτερη εθνική σημασία ακόμα από το αν βρίσκονταν όλος ο θησαυρός του νεκρού:

Είναι η πρώτη φορά που Καρυάτιδες, κλασικό δημιούργημα της αρχαιοελληνικής τέχνης, βρίσκονται σε μακεδονικό τάφο και μάλιστα τάφο τέτοιας σημασίας!
Οι Καρυάτιδες δεν είναι τυχαία αγάλματα, με την έννοια ότι το δημιούργημα σημαίνει "Ελλάδα". Κατ'αρχήν η ονομασία τους προέρχεται από τις αρχαίες Καρυές...

έξω από την Σπάρτη. 
Είναι ιωνικού ρυθμού τεχνοτροπία υποστήλωσης και η ύπαρξή τους στο τάφο βεβαιώνει το ενιαίο και αδιαίρετο του αρχαίου Eλληνισμού από το Ταίναρο μέχρι την σημερινή ελληνική Μακεδονία.
Οταν σε ταφικό μνημείο τέτοιας σημασίας τοποθετούν ως προστάτιδες Καρυάτιδες, τότε αυτό από μόνο του δείχνει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν τόσο Έλληνες όσο και οι αρχαίοι Αθηναίοι.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος ή ποιοι είναι μέσα στον τάφο που μετά τις Σφίγγες , επέλεξαν να φτιάξουν τα δύο κλασικά δημιουργήματα για να φυλάνε την είσοδο.
Το βέβαιο είναι πως βρισκόμαστε προ των πυλών μιας αρχαιολογικής ανακάλυψης που θα αποτελέσει παγκόσμιο θέμα για πολύ καιρό, καθώς πρόκειται όπως έχει δηλώσει και η κ. Περιστέρη για ένα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ μνημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: