Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το περίεργο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με το όνομα «Ασημένια Δραχμή» και η εμπλοκή επιχειρηματιών και παραγόντων

Το περίεργο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με το όνομα «Ασημένια Δραχμή» Νέο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, στο οποίο συμμετείχαν επικεφαλής λόμπι από τις ΗΠΑ, αλλά και ντόπιοι παράγοντες έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Μάλιστα, στη δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Δ. Φούκα φέρεται να περιλαμβάνονται στοιχεία για την μυστηριώδη αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το «Βήμα», στο σχέδιο εξόδου εμπλεκόταν και λατινομαμερικανός ιδιοκτήτης ορυχείου ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ, υπάρχουν «καυτά» στοιχεία για τη δράση πρακτόρων που βρίσκονται στις παρυφές υπηρεσιών τουλάχιστον τριών χωρών.
Το σχέδιο αυτό έφερε τον τίτλο «Ασημένια Δραχμή» και περιελάμβανε την...
εκτύπωση χαρτονομισμάτων δραχμής αλλά και παραγωγής «καλύμματος» του νομίσματος σε ασήμι, την οποία θα αναλάμβανε ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά και ντόπιοι παράγοντες που θα εισέπρατταν, αν υλοποιούνταν το σχέδιο, εκατομμύρια δολάρια.
Οπως αναφέρει το «Βήμα» το σχέδιο φαίνεται να είχε εξυφανθεί μετά τις εκλογές του 2012, ενώ για το πρωτοφανές δικαστικό εύρημα έχει ενημερωθεί και το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα στα πολύ υψηλά κλιμάκια.
Οι δικαστές οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση έχουν μείνει άφωνοι για το πώς δρούσαν ανενόχλητοι περίεργοι λομπίστες αλλά και άτομα που είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα τα οποία συνδέονται ευθέως με θέματα εθνικής κυριαρχίας. Μεταξύ αυτών και εμπλεκόμενος ο οποίος χάρασσε προσωπική γραμμή εξωτερικής πολιτικής σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια: