Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Δήμαρχος προσέλαβε DJ για να διώξει Ρομά και αυτοί χορεύουν


Μέτρα για να διώξει τους Ρομά από την περιοχή του έλαβε ένας δήμαρχος στο Βέλγιο. Δεν τα έχει καταφέρει και πολύ καλά. 

Διαβάστε γιατί
Ο Δήμαρχος της πόλης Landen στο Βέλγιο, προσέλαβε έναν DJ για να παίζει δυνατά μουσική, ώστε να διώξει Ρομά που είχαν κατασκηνώσει στην πόλη του, η οποία βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες.
Τα 14 τροχόσπιτα έφτασαν την περασμένη Κυριακή και κατασκήνωσαν σε μια έκταση, ύστερα από συμφωνία που είχαν με τον ιδιοκτήτη της.
Ενώ ήταν προγραμματισμένο να φύγουν την περασμένη Τρίτη, αποφάσισαν να...

παραμείνουν περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα να εκνευρίσουν το δήμαρχο της πόλης Gino Debroux, ο οποίος έβαλε έναν DJ να παίζει δυνατά μουσική, στα 95 db.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο πρακτορείο Reuters, "αυτή είναι μια βιομηχανική περιοχή και δεν έχει σχεδιαστεί για κάμπινγκ."
Ο DJ άρχισε να παίζει το πρωί της Τετάρτης με πρώτο τραγούδι το Sultans of swing,των Dire straits όμως φαίνεται ότι έφτιαξε τη διάθεση των Ρομά που το έριξαν στο χορό.
"Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο," είπε ένας κάτοικος της κατασκήνωσης. "Είναι πολύ ωραίο που έστειλε ένα DJ για να μας παίξει μουσική".
Ο Debroux ανέφερε- πριν το σχέδιο ναυαγήσει- ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να πιέσει τους Ρομα να φύγουν, δέχεται όμως πλέον επικρίσεις τόσο μέσω των κοινωνικών δικτύων, όσο και μέσα από το κόμμα του για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Πηγή:Daily Telegraph

Στέφανος Νικήτας
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: