Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ανατροπή Σαμαρά μελετά ο Βενιζέλος

Ανατροπή Σαμαρά μελετά ο ΜπένιΕισηγήσεις για σύγκρουση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ομνύει υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας, αλλά οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι 

στο συρτάρι του έχει εισήγηση από στενούς του συνεργάτες προκειμένου να επιλέξει τη στρατηγική της σύγκρουσης με τον Α. Σαμαρά και, αν χρειαστεί, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπό του.

Εμπνευστής αυτής της ιδέας φέρεται να είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος... στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να πείσει τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου να δεχτούν τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος αμέσως μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Η πρότασή του δεν πέρασε, αλλά ήταν δηλωτική για το Plan B που επεξεργάζεται η σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. 
Ο Ευ. Βενιζέλος θα ήθελε η διεξαγωγή συνεδρίου να γίνει μετά την εκκίνηση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για τον εξής λόγο: 

Εάν διαπιστώσει ότι ο Α. Σαμαράς δεν συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, δηλαδή 180, για την εξασφάλιση της Προεδρικής εκλογής, τότε, επειδή θα είναι μονόδρομος η πορεία προς τις κάλπες, θα το γυρίσει στο σκληρό ροκ, μετατρέποντας το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα του «βουνού» και παριστάνοντας ο ίδιος τον Αρη Βελουχιώτη. 

Πάντως, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, διότι ακόμη δεν ξέρουμε εάν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει εντός του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: